Witold Kepinski - 27 juni 2018

Walt Disney Studios selecteert Cisco als innovatiepartner

Walt Disney Studios selecteert Cisco als innovatiepartner image

Cisco is geselecteerd door The Walt Disney Studios als stichtend lid en Innovation Partner van The Walt Disney Studios StudioLAB. StudioLAB zal gebaseerd zijn op The Walt Disney Studios Lot in Burbank, Californië. De aankondiging werd gedaan op het podium tijdens de eerste jaarlijkse "XR on the Bay" -conferentie georganiseerd door de Advanced Imaging Society op de bedrijfscampus van Cisco in San Jose, Californië.

Het StudioLAB-initiatief is gericht op het gebruik van de allernieuwste technologieën om de entertainment- en productiemogelijkheden van de toekomst te herdenken, te ontwerpen en te prototypen. De StudioLAB-faciliteit van 3.500 m² zal zich bevinden op het historische Disney-studioterrein in Burbank.

Disney

De Walt Disney Studios produceert speelfilms van Disney en bevat Walt Disney Animation Studios; Pixar Animation Studios; Marvel Studios; en Lucasfilm. Het brengt ook muziek en toneelstukken voor consumenten via The Disney Music Group en Disney Theatrical Group.

StudioLAB zal Cisco hardware- en softwareoplossingen omvatten die zich uitstrekken tot diensten die netwerk, opslag, orkestratie en samenwerking omvatten. De eerste aandachtsgebieden zijn onder meer:

Verbetering van de ervaring op het gebied van externe samenwerking voor creativiteit en leiderschap van een studio

Een meer naadloze en veilige connectiviteit bieden voor filmmakers, de studio en derden

Het aanbieden van efficiënte en betrouwbare manieren om productiegegevens en -activa van de set naar de cloud te leveren

Best of Breed

"We sluiten aan bij de best-of-breed technologiebedrijven om onze visie voor StudioLAB te ondersteunen. Ons doel is om gezamenlijk te innoveren en nieuwe technologieën toe te passen om onze productiemogelijkheden te ondersteunen en nieuwe amusementservaringen op te bouwen, "aldus Benjamin Havey, vice-president van Technology Innovation Group , The Walt Disney Studios. "We verwelkomen Cisco graag als een StudioLAB Innovation Partner, omdat we het beste van Silicon Valley en Hollywood combineren om onze verhalenvertellers te helpen hun allerbeste verhalen te vertellen. Door deze samenwerking kunnen we de grenzen verleggen van hoe inhoud kan worden gemaakt en geconsumeerd."

Media

"Cisco en Disney helpen innovatie in de entertainmentindustrie te stimuleren door onze expertise, vaardigheden, inhoud, technologie en passie te combineren", aldus David Ward, Senior Vice President, CTO en Chief Architect, Cisco. "Deze samenwerking is een game-wisselaar voor de media-industrie en we zijn verheugd over de mogelijkheid om nauw samen te werken met het Walt Disney Studios-team om nieuwe technologie te prototypen, ontwikkelen en presenteren op StudioLAB. Dit is de plek waar echte innovatie tot leven komt in media-entertainment."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!