BlackBerry en Samsung gaan geïntegreerde oplossingen ontwikkelen
27-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

BlackBerry en Samsung gaan geïntegreerde oplossingen ontwikkelen

BlackBerry gaat een meerjarige samenwerking aan met Samsung Electronics. De bedrijven gaan gezamenlijk geïntegreerde oplossingen ontwikkelen en op de markt brengen om digitale transformatie en Enterprise-of-Things-initiatieven van zakelijke klanten te versnellen.

De bedrijven gaan Samsung-apparaten en -oplossingen combineren met BlackBerry’s endpoint-beveiliging en -beheer om de productiviteit van medewerkers te verbeteren en de implementatie van nieuwe businessmodellen te vereenvoudigen. Zo gaan de bedrijven als eerst gezamenlijke klanten de mogelijkheid krijgen alle Samsung-apparaten zoals mobiele telefoons, tablets, wearables en de DeX docking stations te beheren op één scherm via het BlackBerry Unified Endpoint Management (UEM)-platform.

Meerjarig partnerschap

De samenwerking is een uitbreiding van het meerjarige partnerschap van de bedrijven dat eerder is aangekondigd in 2014. Toen brachten ze verschillende zakelijke mobiliteitsoplossingen op de markt gebaseerd op de Samsung Knox, BlackBerry UEM en BlackBerry SecuSUITE-platformen voor veilig endpoint-beheer en vertrouwelijke bedrijfscommunicatie.

"Deze aankondiging onderstreept onze focus op grootschalige digitale transformatie-oplossingen die gebruikmaken van het volledige aanbod van Samsung", aldus Sean Kae, EVP of Global B2B Services bij Samsung Electronics. "Met de uitbreiding van onze strategische samenwerking met BlackBerry, geloven we dat we in staat zijn om sneller nieuwe technologieën op de markt te brengen en samen de werkplek te transformeren."

'Geen compromissen sluiten'

"Onze klanten willen geen compromissen sluiten op het gebied van beveiliging en vragen in toenemende mate om geïntegreerde end-to-end oplossingen voor digitale transformatie binnen hun bedrijf. Samsung is een partner die deze eisen volledig begrijpt en pakt deze snel aan", zegt Vito Giallorenzo, SVP of Strategic Partnerships bij BlackBerry. "Met de nieuwe mobiliteits- en hardware-oplossingen van Samsung zien we diverse kansen om deze te koppelen aan de beveiligingsoplossingen van de BlackBerry-softwareplatforms. Hiermee kunnen we inspelen op de marktbehoefte en de snel opkomende mogelijkheden van het Enterprise-of-Things."

In een tweetal video's zet BlackBerry uiteen hoe klanten als de politie in Canada en VHA thuiszorg samenwerken met Samsung en BlackBerry.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie