Wouter Hoeffnagel - 28 juni 2018

Google investeert 22 miljoen dollar in KaiOS

Google investeert 22 miljoen dollar in KaiOS image

Google investeert 22 miljoen dollar in KaiOS Technologies, een bedrijf dat een mobiel besturingssysteem genaamd KaiOS ontwikkeld. Dit besturingssysteem is specifiek gericht op goedkopere smartphones.

"Deze investering helpt ons de ontwikkeling en wereldwijde uitrol van KaiOS-enabled smart features phones te versnellen en de grote groep mensen bereiken die nog geen toegang heeft tot internet, met name in opkomende markten", aldus Sebastien Codeville, CEO van KaiOS Technologies.

Partnerships

KaiOS werkt nauw samen met fabrikanten als TCL, HMD Global en Micromax. Daarnaast heeft het bedrijf partnerships gesloten met carriers zoals Reliance Jio, Sprint, AT&T en T-Mobile. Deze partners produceren betaalbare telefoons die ondersteuning bieden voor onder andere apps, GPS, 4G/LTE en wifi.

Google en KaiOS gaan daarnaast een samenwerking aan om Google Assistant, Google Maps, YouTube en Google Search beschikbaar te maken op KaiOS. Google heeft speciale versies van deze apps ontwikkeld voor KaiOS, dat volledig webgebaseerd is en gebruik maakt van standaarden als HTML5, JavaScript en CSS.

'Apps en diensten voor iedereen beschikbaar maken'

"We willen zeker stellen dat Google apps en diensten voor iedereen beschikbaar zijn, ongeacht of gebruikers een desktop, smartphone of feature gebruiken", aldus Anjali Joshi, Vice-President, Product Management bij Google. "In navolging van het succes van de JioPhones zijn we verheugd samen te werken met KaiOS om de toegang tot informatie te verbeteren voor feature phone gebruikers wereldwijd.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!