Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
02-07-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Tectrade levert Pure Storage toepassing als referentiearchitectuur aan i3D.net

i3D.net beweert zijn aanbod en concurrentiepositie versterkt met de implementatie van de Pure Storage FlashArray//M20. Hiermee voldoet i3D.net aan de hoge eisen van zijn grootste klanten. Tectrade heeft de Pure Storage-oplossing als referentiearchitectuur aangeboden, waarmee i3D.net een kant-en-klare toepassing kan aanbieden aan nieuwe en bestaande klanten. Hierdoor wordt de wendbaarheid van i3D.net nog verder vergroot.

i3D.net, opgericht in 2002 in Rotterdam, is expert in performance hosting. i3D.net is een managed hosting provider die tegenwoordig wereldwijd 10.500 servers beheert in 26 ISO27001-gecertificeerde datacenters. Het bedrijf biedt wereldwijde hostingoplossingen met een prestatiegarantie en 24/7 ondersteuning. De diensten omvatten multi-cloud capaciteit, bare-metal servers, beheerde gameservers, colocatie en speciale netwerkoplossingen zoals anti-DDOS, MPLS-connectiviteit en IP-transit. i3D.net excelleert in de nichemarkt voor games, en host tientallen miljoenen spelers voor game-uitgevers op het Microsoft Xbox Netwerk, het Sony Playstation-netwerk en het Nintendo Switch-netwerk.

In het i3D.net-team dat de leiding had over de implementatie van de Pure oplossing, bevonden zich twee ervaren executives die de innovatieve bedrijfs- en technologiestrategieën aanstuurden: Chief Commercial Officer Marco Boomsma en Chief Technology Officer Stefan Ideler. Sinds Boomsma eerder dit jaar bij het bedrijf in dienst trad, is het de missie van Boomsma om een goed presterend commercieel team samen te stellen om de service van i3D.net naar een hoger niveau te tillen. “In de afgelopen 15 jaar heeft i3D.net zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner voor hoogwaardige hosting-, colocatie- en cloudoplossingen”, aldus Boomsma.

“We voldoen aan de hoge verwachtingen van onze klanten door continu onze processen te optimaliseren. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, dus het was voor ons een voor de hand liggende keuze om in eerste instantie onze activiteiten in de Europese markt uit te breiden. Daarna zijn we uitgebreid naar Noord-Amerika, maar de afgelopen jaren zien we ook een aanzienlijke groei in opkomende markten zoals Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Op dit moment zijn er 26 locaties wereldwijd, op 6 continenten.

Voor Ideler zijn performance en veiligheid essentieel. “Uptime, connectiviteit en veiligheid — onze kernwaarden op het gebied van performance — worden steeds belangrijker voor de zakelijke markt, die 40% van onze activiteiten uitmaakt,” voegt Ideler eraan toe. “We zijn voornamelijk actief in de game-industrie. Onze klanten zijn enkele van de toonaangevende ontwikkelaars en uitgevers in de gaming markt. Maar we bedienen ook klanten in andere markten, waaronder onderwijs, e-commerce, gezondheidszorg en sport.”

i3D.net bedient momenteel 31.000 klanten wereldwijd en is de markleider voor het hosten van uitgevers van onlinegames — een miljardenindustrie. Klanten kunnen i3D.net heeft zijn aanbod en concurrentiepositie versterkt met de implementatie van de Pure Storage FlashArray//M20. Hiermee voldoet i3D.net aan de hoge eisen van zijn grootste klanten. Tectrade heeft de Pure Storage-oplossing als referentiearchitectuur aangeboden, waarmee i3D.net een kant-en-klare toepassing kan aanbieden aan nieuwe en bestaande klanten. Hierdoor wordt de wendbaarheid van i3D.net nog verder vergroot.

i3D.net bedient momenteel 31.000 klanten wereldwijd en is de markleider voor het hosten van uitgevers van onlinegames — een miljardenindustrie. Klanten kunnen gebruikmaken van een breed IaaS/Cloudportfolio dat wordt gehost op 10.500 servers in 26 datacenters op zes continenten. De datacenters zijn aangesloten op een netwerk van high-speed glasvezelkanalen in Europa, Zuid-Amerika, Azië, Afrika en de Verenigde Staten. Dit netwerkt strekt zich uit over meer dan 35.000 kilometer en is verbonden met meer dan 2.000 peers. Volgens Ideler is deze infrastructuur het grootste unique selling point (USP) van i3D.net. “Wij zijn een wereldwijd hostingbedrijf met een focus op performance. Dat maakt deel uit van ons DNA. Wat ons zo uniek maakt, is dat we 26 aan elkaar gekoppelde serverlocaties hebben op zes continenten — meer dan welk ander hostingbedrijf dan ook. Latency is van cruciaal belang voor gaming. Tegelijkertijd willen steeds meer bedrijven een constante online aanwezigheid behouden, zoals gehoste telefonieproviders of e-commerce bedrijven die een 24-uurs online winkel runnen. Die bedrijven willen ook minimale latency.”

Ideler wijst op één van hun internationale zakelijke klanten, die i3D.net’s hulp zocht bij het migreren en vernieuwen van hun IT-omgeving, die draait in één van de datacenters van i3D.net. Deze specifieke klant stelt hoge eisen aan netwerken, opslag en toepassingen. i3D.net nam samen met Pure Storage het opslaggedeelte voor zijn rekening en de klant is zeer tevreden over die samenwerking. De belangrijkste vereiste was een lage latency en de garantie dat deze onder alle omstandigheden laag zou blijven. “In de oude IT-omgeving van i3D.net zou de latency 60 tot 70 milliseconden kunnen overschrijden voor lees-/schrijfbewerkingen.

Nu wordt de lees/schrijf latency nooit hoger dan 1 milliseconde. Dat is de garantie die Pure Storage biedt”, voegt Ideler eraan toe. Een ander groot voordeel van werken met Pure Storage en Tectrade is volgens Ideler de ondersteuning bij het leveren van een oplossing op maat. Ook werd er snel een demosysteem geleverd aan één van de i3D.net-datacenters, zodat ze meteen kon beginnen met testen. “En dit alles zonder downtime, wat erg belangrijk was voor onze klant. Samen met Pure Storage hebben we dit project met succes afgerond”, legt Ideler uit. “En een defect onderdeel levert geen problemen op, dankzij de redundant uitgevoerde systemen van Pure Storage. Daarnaast weet ik dat Pure binnen 4 uur een vervanging levert.”

Ideler wijst ook op de drastische vermindering van de support die i3D.net moet leveren, dankzij het gebruiksvriendelijke web portal. Dit web portal toont de exacte vereisten in real time. Daarnaast kaart het ondersteuningsteam van Pure Storage proactief belangrijke problemen aan, waardoor stappen kunnen worden ondernomen om die op te lossen of te voorkomen.

De vorige aanbieder van Storage Area Management (SAM) van i3D.net was alleen geïnteresseerd in het draaiend houden van de opslagsystemen. Zij waren niet geïnteresseerd in de status van de applicaties die op deze systemen draaien. “Pure Storage gaat echter nog een stap verder en vertelt ons bijvoorbeeld dat we het upgraden van sommige controllers moeten uitstellen, omdat ze zien dat sommige systemen niet redundant zijn geconfigureerd”, zegt Ideler. We ontvangen informatie over de toepassingen, ook al is dat eigenlijk niet de verantwoordelijkheid van Pure Storage. Maar ze zetten die extra stap in ieder scenario, om ervoor te zorgen dat de omgeving goed blijft draaien.

Terug naar video overzicht