Witold Kepinski - 02 juli 2018

3W INFRA tekent contract met A2B Internet voor 3W Infra Global Network

3W Infra, een snelgroeiende provider van ‘pure-play’ IaaS hosting oplossingen uit Amsterdam met meer dan 4.600 dedicated servers in beheer en een eigen wereldwijd netwerk, heeft een contract getekend voor strategische samenwerking met het Nederlandse bedrijf A2B Internet. Binnen deze samenwerkingsafspraken zal A2B Internet opereren als een extensie van 3W Infra’s eigen engineering teams en internationale netwerk management & support services uitvoeren voor het 3W Infra Global Network.

Het 3W Infra Global Network speelt een belangrijke rol binnen het Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossingen portfolio dat het bedrijf uit Amsterdam aanbiedt. Dit netwerk met SLA garanties en volop bandbreedte beschikbaar (momenteel 160 Gigabit/sec) wordt wereldwijd door 3W Infra klanten gebruikt. Onder hen ook veeleisende gebruikers in business-segmenten zoals online gaming en cloud computing services waarbij hoge snelheden en lage latency alsook de allerhoogste betrouwbaarheid in de netwerkomgeving van cruciaal belang zijn.

Om de management & support services voor het 3W Infra Global Network verder te optimaliseren en het palet aan netwerkservices uit te breiden, is 3W Infra nu een strategische samenwerking aangegaan met A2B Internet – een Nederlandse Internet Service Provider (ISP). A2B Internet levert zowel in Nederland (waaronder Amsterdam) alsook internationaal een variëteit aan services op het gebied van internetconnectiviteit, netwerkdesign, netwerkmanagement, en andere netwerk gerelateerde engineering diensten.

De eerste resultaten van de samenwerking zijn al zichtbaar. In consultatie met A2B Internet als netwerkmanagement en -support partner heeft 3W Infra namelijk zojuist een Connection Agreement getekend met de AMS-IX internet exchange, terwijl ook twee Points-of-Presence (PoP’s) in Amsterdamse datacenters zijn geplaatst, te weten Nikhef en Equinix AM7. Door het aantal netwerk PoP’s in de regio Amsterdam uit te breiden, verwacht 3W Infra de netwerk performance en betrouwbaarheid voor klanten te kunnen optimaliseren. Ook zou het voordelen hebben voor de kostenefficiëntie en een nog snellere delivery van content.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!