Witold Kepinski - 29 juni 2018

IDC: Converged Systems business is booming

Volgens de Internationale Quarterly Converged Systems Tracker van IDC steeg de omzet in de wereldwijde markt voor geconvergeerde systemen in het eerste kwartaal van 2018 (1kw18) met 19,6 procent tot 3,2 miljard dollar.

"Organisaties over de hele wereld verhogen hun investeringen in datacentertechnologieën die inefficiënte silo's elimineren en ondersteuning bieden voor bedrijfgerichte beslissingen in plaats van op infrastructuur gerichte beslissingen", zegt Eric Sheppard , vice-president van het onderzoek, server- en storage-infrastructuur bij IDC. "Dit leidt tot hogere uitgaven voor geconvergeerde systemen die de complexiteit van de datacenterinfrastructuur veilig kunnen verminderen en waarmee IT-teams zich kunnen concentreren op hoogwaardige zakelijke projecten."

Converged Systems-segmenten

De marktvisie van geconvergeerde systemen van IDC biedt drie segmenten: gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur, geïntegreerde platforms en hyperconverged systemen. De markt voor gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur genereerde in het eerste kwartaal 1,3 miljard dollar aan inkomsten, een daling op jaarbasis van 0,9% en 41,7% van de totale omzet van geconvergeerde systemen. Dell Inc. was de grootste leverancier in dit marktsegment met een omzet van 641,3 miljoen dollar en een aandeel van 48,0%. Cisco / NetApp genereerde 462,0 miljoen dollar aan omzet, wat het op een na grootste aandeel van 34,6% vertegenwoordigt. HPE genereerde 105,3 miljoen dollar aan verkopen, wat neerkomt op een marktaandeel van 7,9%.

Hyperconverged

De omzet uit verkoop van hyperconverged-systemen groeide jaar-op-jaar met 76,3% in het eerste kwartaal van 2018 en genereerde een omzet van 1,2 miljard dollar. Dit bedroeg 38,3% van de totale geconvergeerde systeemmarkt.

IDC biedt twee manieren om technologieleveranciers te rangschikken binnen de markt met hyperconverged systemen: door het merk van de hyperconverged oplossing of door de eigenaar van de software die de core hyperconverged-mogelijkheden biedt. Rankings op basis van een merkweergave van de markt zijn te vinden in de tweede tabel van dit persbericht en ranglijsten op basis van de eigenaar van de hyperconverged software zijn te vinden in de derde tabel in dit persbericht. Beide tabellen bevatten dezelfde software en hardware, sommerend op dezelfde marktomvang.

Aangezien het betrekking heeft op de merkvisie op de markt, was Dell de grootste leverancier van hyperconverged systemen met een omzet van 363 miljoen dollar en een aandeel van 29,6%. Nutanix genereerde 273 miljoen dollar aan merkgerelateerde inkomsten met het op één na grootste aandeel van 22,2%. HPE en Cisco waren statistisch gebonden voor het kwartaal, met 61 miljoen en 59,9 miljoen dollar aan omzet, respectievelijk 5,0% en 4,9% marktaandeel.

Vanuit het gezichtspunt van software-eigendom van de markt vertegenwoordigden systemen met VMware's hyperconverged software 456,3 miljoen dollar in omzet van het eerste kwartaal van de leverancier, of 37,2% van de totale markt. Systemen met de hyperconverged software van Nutanix vertegenwoordigden 398,7 miljoen dollar in de totale omzet van het eerste kwartaal van de leverancier, of 32,5% van de totale markt. Beide bedragen vertegenwoordigen alle software en hardware, ongeacht hoe het uiteindelijk is gebrandmerkt.

Geïntegreerde platformen

De omzet voor geïntegreerde platformen steeg in het eerste kwartaal van 2018 jaar op jaar met 0.9%, goed voor 641,2 miljoen dollar aan omzet. Dit bedroeg 20,0% van de totale marktwaarde van geconvergeerde systemen. Oracle was de best gerangschikte leverancier van geïntegreerde platformen gedurende het kwartaal en genereerde een omzet van 356,8 miljoen dollar en veroverde een aandeel van 55,6% in het marktsegment.

Lees meer op de website van IDC.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!