Witold Kepinski - 30 juni 2018

Cloud IT-infrastructuur leveranciers blijven groeien

Volgens de International Data Corporation ( IDC ) wereldwijde kwartaal-IT Cloud Infrastructure Tracker , groeide de leverancieromzet uit de verkoop van infrastructuurproducten (server, opslag en Ethernet-switch) voor cloud IT, inclusief publieke en private cloud, 45,5% jaar-op-jaar in het eerste kwartaal van 2018 (1Q18) en bereikte eeen omzet van 12,9 miljard dollar. IDC heeft ook zijn prognose voor de totale uitgaven voor cloud IT-infrastructuur verhoogd in 2018 tot 57,2 miljard dollar, met een jaar-op-jaargroei van 21,3%. Dell, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Cisco zijn de grootste toppers in de cloud-IT-infrastructuur markt.

De kwartaalomzet van openbare cloudinfrastructuur is in de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld tot 9 miljard dollar in 1Q18, met 55,8% jaar op jaar. De inkomsten uit private cloud bereikten 3,9 miljard dollar voor een jaarlijkse stijging van 26,5%. De gecombineerde publieke en private cloudinkomsten vertegenwoordigen nu 46,1% van de totale wereldwijde IT-infrastructuuruitgaven, tegenover 41,8% een jaar geleden. Traditionele (niet-cloud) IT-infrastructuuromzet groeide 22,0% ten opzichte van een jaar geleden, hoewel deze over de afgelopen jaren over het algemeen is gedaald; voor 15,1 miljard dollar in 1Q18 vertegenwoordigt het nog steeds 53,9% van de totale wereldwijde uitgaven voor IT-infrastructuur.

Cloud

"Hyperscaler datacenter-uitbreiding en -vernieuwing bleef de algehele groei van de cloud-IT-infrastructuur in het eerste kwartaal stimuleren," zei Kuba Stolarski, onderzoeksdirecteur voor infrastructuurplatforms en -technologieën bij IDC. "Terwijl alle infrastructuursegmenten hun sterke groei voortzetten, is de publieke cloud het meest gegroeid. IDC verwacht dat deze trend zich zal voortzetten tot eind 2018. Initiatieven op het gebied van digitale transformatie zoals edge computing en machine learning brengen nieuwe werkbelastingen naar de cloud, het opdrijven van de vraag naar kernen, geheugen en opslag met een hogere dichtheid. Naarmate de systeemtechnologie verder evolueert naar gepoolde bronnen en samengestelde infrastructuur, zal de opkomst van deze volgende-generatie workloads netto nieuwe groei genereren die verder gaat dan de traditionele zakelijke werkbelastingen. "

Alle regio's verhoogden hun cloud-opbrengsten uit IT-infrastructuur met dubbele cijfers in 1Q18. Azië / Pacific (exclusief Japan) verhoogde de omzet het snelst, met 74,7% jaar op jaar. Volgende waren de VS (43,6%), het Midden-Oosten en Afrika (MEA) (42,3%), Midden- en Oost-Europa (CEE) (39,2%), Latijns-Amerika (37,7%), Canada (29,4%), West-Europa (26,1% ) en Japan (15,0%).

Infrastructuur

De cloud IT-infrastructuurprognose van IDC meet de totale uitgaven (door leverancier erkende opbrengsten plus kanaalinkomsten). Van de 57,2 miljard dollar aan cloud-infrastructuurvoorspellingen voor cloud-infrastructuur voor 2018, zal public cloud 67,0% van het totaal uitmaken en jaarlijks groeien met 23,6%. Private cloud groeit jaar na jaar met 16,7%.

Wereldwijd zullen de bestedingen aan traditionele niet-cloud IT-infrastructuur naar verwachting met 4,2% groeien in 2018 naarmate bedrijven hun infrastructuur blijven vernieuwen. De traditionele IT-infrastructuur neemt 54,0% van de totale uitgaven voor eindgebruikers voor IT-infrastructuurproducten voor hun rekening, tegen 57,8% in 2017. Dit betekent een afnemend verlies aan aandelen in vergelijking met de voorgaande vier jaar. Het groeiende aandeel van cloudomgevingen in de totale uitgaven voor IT-infrastructuur is gebruikelijk in alle regio's.

IDC verwacht dat de uitgaven voor cloud IT-infrastructuur op lange termijn zullen groeien met een samengestelde jaarlijkse groei van 5,5 jaar (CAGR) van 10,5%, een bereik van 77,7 miljard dollar in 2022 en 55,4% van de totale IT-infrastructuuruitgaven. Publieke cloud-datacenters zullen 64,7% van dit bedrag vertegenwoordigen en groeien met een CAGR van 10,2%. Uitgaven aan private cloudinfrastructuur zullen groeien met een CAGR van 11,1%.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!