Witold Kepinski - 29 juni 2018

Windows container image beschikbaar bij Windows Insider

Windows container image beschikbaar bij Windows Insider image

De nieuwe Windows container image is beschikbaar bij Windows Insider zo meldt Microsoft in een blog. Eerder dit jaar werd er tijdens Microsoft Build 2018 een derde containerbasis-image aangekondigd voor applicaties die aanvullende API-afhankelijkheden hebben die verder gaan dan nano-server en Windows Server Core. Nu is het eindelijk zover en is de Windows- containerkopie beschikbaar voor Windows Insiders.

In gesprekken met IT-pro's en ontwikkelaars waren er volgens Microsoft enkele thema's die verder gingen dan de nanoserveren windowsservercorecontainerafbeeldingen: heel wat klanten waren geïnteresseerd in het verplaatsen van hun oude applicaties naar containers om te profiteren van container orkestratie en beheerstechnologieën zoals Kubernetes. Niet alle toepassingen kunnen echter gemakkelijk worden gecontaineriseerd, in sommige gevallen vanwege ontbrekende componenten zoals proefondersteuning die niet is opgenomen in Windows Server Core.

Anderen wilden gebruik maken van containers om geautomatiseerde UI-tests uit te voeren als onderdeel van hun CI / CD-processen of andere grafische mogelijkheden zoals DirectX gebruiken die niet beschikbaar zijn in de andere containerafbeeldingen.

Met de nieuwe windowsafbeelding van de container zegt Microsoft nu een derde optie te bieden om uit te kiezen op basis van de vereisten van de werklast. Lees meer technische details hier.

Door: Witold Kepinski

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!