Salesforce wil ondanks protest samenwerking met Amerikaanse grensbewaking niet heroverwegen

29-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Salesforce wil ondanks protest samenwerking met Amerikaanse grensbewaking niet heroverwegen

Marc Benioff (foto), CEO van Salesforce, wil ondanks protesten van medewerkers een samenwerking van Salesforce met de Amerikaanse grensbewaking niet herzien. Benioff stelt dat de software van het bedrijf niet wordt gebruikt het scheiden van families aan de Amerikaanse grens.

Medewerkers van Salesforce startte een petitie naar aanleiding van het nieuws dat kinderen van illegale migranten aan de grens van de Verenigde Staten (VS) van hun ouders worden gescheiden. In de petitie wordt Salesforce opgeroepen zijn banden met de Amerikaanse grensbewaking te heroverwegen. Zo’n 650 medewerkers ondertekenden de petitie.

'Kinderen scheiden van hun familie is immoreel'

In een memo gericht aan het personeel van Salesforce die werd ingezien door Bloomberg benadrukt de directeur tegenstander te zijn van het scheiden van kinderen van hun familie en noemt dit ‘immoreel’. Ook geeft Benioff aan organisaties persoonlijk te ondersteunen die migrantenfamilies aan de Amerikaanse grens helpen. Daarnaast riep Benioff het Witte Huis op te stoppen met de praktijken.

De CEO stelt echter dat de software die Salesforce aan de Amerikaanse grensbewaking levert niet wordt gebruikt om kinderen van hun families te scheiden. Benioff ziet dan ook geen aanleiding de deal die Salesforce in maart tekende met de grensbewaking te heroverwegen. Als onderdeel van deze deal levert het bedrijf Salesforce Analytics, Community Cloud en Service Cloud om de grensbewaking te helpen zijn recruiteringsproces te moderniseren, grensactiviteiten te beheren en digitaal te communiceren met burgers.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud