Wouter Hoeffnagel - 02 juli 2018

Zebra Technologies introduceert MotionWorks portfolio met location solutions

Zebra Technologies introduceert MotionWorks portfolio met location solutions image

Zebra Technologies, gespecialiseerd in mobiele computers, barcode scanners en printers, lanceert nieuwe location solutions voor de productie-, transport- en logistieke industrie. Zebra MotionWorks herkent automatisch de locatie van bezittingen en inventaris, waardoor het bijdraagt aan de veiligheid van medewerkers, productie stroomlijnt en inzichten genereert om zo de productiviteit en efficiëntie te vergroten.

Zebra MotionWorks is gebaseerd op Zebra’s RFID-technologie en maakt gebruik van het dataplatform Savanna van het bedrijf. MotionWorks is een portfolio met flexibele, aanpasbare end-to-end oplossingen die operationele- en randgegevens van verschillende bronnen integreert, waaronder Ultra-Wideband (UWB), UHF RFID tags, Bluetooth Low Energy (BLE) bakens en camera’s. De oplossing helpt hierdoor inzichten om te zetten in acties.

MotionWorks Asset solution

Het MotionWorks portfolio bestaat uit drie oplossingen: MotionWorks Asset solution, de MotionWorks Material solution en de MotionWorks Yard solution. De MotionWorks Asset solution stelt bedrijven in staat om belangrijke bezittingen te tracken en te managen door middel van gedetailleerde, nauwkeurige informatie over de locatie en de staat van hun bedrijfsmiddelen. Geautomatiseerde tracking van activa bespaart tijd en geld, waardoor operaties efficiënter worden.

Zebra wijst erop dat een luchtvaartfabrikant bijna $1 miljoen aan vervangingskosten heeft bespaard en zijn productiviteit heeft verbeterd door de oplossing in te zetten om de zichtbaarheid van de onderdelen te verbeteren.

MotionWorks Material solution

De MotionWorks Material solution helpt fabrikanten hun materiaal te managen en de bedrijfsvoering te automatiseren. Met naadloze integratie op de fabrieksvloer en ‘enterprise resource planning (ERP)’ applicaties, biedt het waardevolle inzichten om materiaal slimmer te gebruiken en helpt het ‘just-in-time’ leveringen te verbeteren, en lagere kosten te realiseren.

Zebra meldt een Europese autofabrikant al gebruik maakt van MotionWorks Material solution. De fabrikant bespaarde $750,000 aan voorraadkosten en verbeterde zijn productiviteit met bijna 20 procent door het terugdringen van handmatige inventarisatie van zeven naar twee dagen.

MotionWorks Yard solution

De MotionWorks Yard solution faciliteert de continue stroom van materiaal en goederen tussen transportsystemen, distributiecentra en fabrieken. Het versnelt ook de transactiesnelheden aan de poort, verbetert de productiviteit en zorgt ervoor dat de juiste oplegger arriveert op de juiste plek en op het juiste moment.

De oplossing wordt gebruikt door een Noord-Amerikaanse retailer, die met behulp van de oplossing de gemiddelde check-in tijd voor opleggers met 80 procent heeft weten te reduceren, met lagere arbeidskosten en minder stilstand tot gevolg. Door de juiste aanhangwagen, op het juiste moment bij de juiste dockdeur te krijgen, heeft de retailer de productieketen versneld om zo een snellere levering naar de winkelvloer mogelijk te maken.

Als onderdeel van de MotionWorks aankondiging, heeft Zebra ook drie nieuwe RFID vaste combinatie lezer/antenne oplossingen aangekondigd, welke zijn ontworpen om items te tracken die binnenkomen en vervolgens de faciliteit weer verlaten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!