Witold Kepinski - 30 juni 2018

Handige Wi-Fi hotspot voor de zakelijke reiziger

Handige Wi-Fi hotspot voor de zakelijke reiziger image

Mobiele data-aanbieder Mondicon introduceerde begin 2018 We.Stream, een veilige mobiele WiFi-hotspot voorzien van ingebouwde Cloud-SIM technologie. De hotspot geeft volgens Mondicon gebruikers de mogelijkheid veilig en onbeperkt te internetten in meer dan 100 landen wereldwijd, waaronder China, Verenigde Staten, Australië en Europa. De redactie gebruikte de hotspot de afgelopen maanden in de VS.

We.Stream is ontwikkeld voor intercontinentale reizigers, multinationals en resellers. Het gebruik van internet op een smartphone, tablet of laptop in andere continenten, is door de hoge roamingkosten buiten de EU meestal erg duur, daarom heeft Mondicon We.Stream ontwikkeld. Een Nederlandse gebruiker die veelvuldig reist en een jaar lang iedere maand 2GB aan data verbruikt in bijvoorbeeld China of de Verenigde Staten betaalt bij We.Stream 398 euro eenmalig (aanschaf apparaat à 149 euro en nog eens een jaar lang onbeperkt internet à 249 euro). De frequente reiziger kan hierdoor kosten besparen aldus We.Stream.

VPN Tunnels

Daarnaast zijn publieke WiFi-netwerken vaak niet goed beveiligd, dat geldt wel voor de We.Stream WiFi-hotspot die gebruikt maakt van peer-to-peer VPN tunnels. We.Stream werkt zo als een veilige hub waarmee medewerkers op meer dan honderd landen kunnen connecteren met het bedrijfsnetwerk en het internet, aldus Mondicon.

Cloud SIM

Het geteste device heeft de afmeting van een smartphone en een accu die lang mee gaat als die vol is geladen, zo’n 15 uur. We.Stream kan tevens als powerbank fungeren zodat smartphones en tablets kunnen worden opgeladen. Dat is handig bij de energiedorstige iPhone. Daarnaast biedt de mobiele WiFi hotspot twee vrije SIM-slots voor fysieke simkaarten. Het staat de gebruiker dus vrij om, indien gewenst, naast de ingebouwde Cloud SIM ook eigen simkaarten te gebruiken. Handige keuzevrijheid.

Het apparaat start snel op en zoekt dan snel een netwerk op waardoor de smartphone altijd een sterk wifi signaal heeft. In stedelijke gebieden in de VS werkt We.Stream als een zonnetje. In afgelegen gebieden zoals afgelegen natuurparken gaat dat moeilijker, maar dat geldt ook als je probeert 3G of 4G netwerken te zoeken. Maar voor business is de reiziger meestal in een stad of druk bevolkte omgeving met bedrijvigheid. Dan werkt We.Stream prima.

Data

Het We.Stream apparaat is klein en compact. Het kost 149 euro (excl. BTW) en daarin is standaard een 2 GB databundel inbegrepen die in meer dan 100 landen gebruikt kan worden. De klant kan vervolgens met één klik via het touchscreen van de We.Stream additionele databundels van 2, 5 of 10 GB aanschaffen. Alle bundels zijn 30 dagen geldig en kunnen dankzij de ingebouwde Cloud SIM in meer dan 100 landen wereldwijd gebruikt worden. Voor frequente reizigers biedt We.Stream ook een jaar lang wereldwijd onbeperkt internet aan voor een eenmalig bedrag van 249 euro. Alle databundels zijn bij te bestellen via het touchscreen van het apparaat en komen na betaling middels creditcard of PayPal account direct beschikbaar.

Conclusie

We.Stream is vooral handig voor mensen die regelmatig bijvoorbeeld maandelijks buiten de EU reizen, bijvoorbeeld in de VS, Israël, Rusland en Azië zoals China. Bundels zijn daar duurder en raken bij veelvuldig gebruik snel op. Daarnaast wordt de data beter beveiligd. We.Stream is handig in het tijdperk dat je data altijd goed beschermd moet zijn. Er is ook support met een hotline in Europa en de VS. Online is er tevens een user manual beschikbaar en er is online support via email.

https://www.we.stream/eu/index.php

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!