Witold Kepinski - 02 juli 2018

SUSE wordt overgenomen door investeerder EQT

SUSE heeft plannen aangekondigd om samen te werken met groei-investeerder EQT om het momentum, de strategie-uitvoering en productuitbreiding als een onafhankelijk bedrijf voort te zetten. De voltooiing van de overname van SUSE (onderdeel van Micro Focus) door EQT is onderhevig aan Micro Focus-aandeelhouders en gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en zal naar verwachting begin 2019 plaatsvinden.

SUSE levert open source software gedefinieerde infrastructuur en applicatie-afleveringsoplossingen heeft versterkt. Na zeven jaar onafgebroken uitbreiding wordt SUSE voor ongeveer 2,5 miljard dollar overgenomen van Micro Focus door EQT, een op ontwikkeling gerichte belegger met uitgebreide ervaring in de software-industrie.

Open Source

In een partnerschap met EQT verwacht SUSE uitgerust te zijn om de aanwezige marktkansen zowel in het besturingssysteem van Linux als in opkomende productgroepen in de open source-ruimte verder te benutten. Onder het voortdurende leiderschap van SUSE-CEO Nils Brauckmann (foto) zal SUSE naar de volgende fase van zijn bedrijfsevolutie gaan en wereldwijd opereren als een onafhankelijk bedrijf na de voltooiing van de transactie. Om de continuïteit te garanderen, verwacht de SUSE-onderneming personeel, klantenrelaties, partnerschappen, product- en dienstenaanbod, toewijding aan open source leiderschap en ondersteuning voor de belangrijkste open-sourcecommunity's om ongewijzigd te blijven.

"Vandaag is een spannende dag in de geschiedenis van SUSE. Door samen te werken met EQT, worden we een volledig onafhankelijke onderneming ", zegt Nils Brauckmann, SUSE CEO. "Het volgende hoofdstuk in de ontwikkeling van SUSE gaat door en versnelt zelfs het momentum dat de afgelopen jaren is gegenereerd. Samen met EQT zullen we profiteren van zowel verdere investeringsmogelijkheden als de continuïteit van een leiderschapsteam dat gericht is op winstgevende groei op lange termijn, gecombineerd met een scherpe focus op succes van klanten en partners. Het huidige leiderschapsteam heeft SUSE beheerd door een periode van aanzienlijke groei en zal nu met voortzetting van zijn investeringen in technologische innovatie en marktpotentie het momentum van SUSE verder ontwikkelen. "

Johannes Reichel, Partner bij EQT Partners en Investment Advisor bij EQT VIII, voegde toe: "We zijn verheugd om samen te werken met het management van SUSE in deze aantrekkelijke groei-investeringsmogelijkheid. We waren onder de indruk van de sterke prestaties van het bedrijf in de afgelopen jaren en de sterke cultuur en het erfgoed als pionier in de open source-ruimte. Deze kenmerken komen goed overeen met het EQT-DNA van het ondersteunen en opbouwen van sterke en veerkrachtige bedrijven en het stimuleren van groei. We kijken er naar uit om samen met SUSE de volgende periode van groei en innovatie te betreden. "

Markt- en SUSE-potentieel

SUSE verwacht goed gepositioneerd te zijn om zijn potentieel verder te realiseren met ondersteuning van EQT om zijn momentum te voeden en voort te bouwen op de vooruitgang die is geboekt onder Micro Focus.

SUSE gelooft dat de overname goed getimed is, omdat de marktgedreven behoefte aan digitale transformatie, gebouwd op open source software-defined infrastructure (SDI) en application delivery technologies, toeneemt. Organisaties vergroten steevast hun focus op open source technologieën en oplossingen om hun bedrijven te transformeren.

Met zijn erfgoed in open source software, een sterk merk en een reeks software-gedefinieerde infrastructuur- en applicatie-afleveringsoplossingen, zegt SUSE ideaal gepositioneerd te izjn om te profiteren van deze marktdynamiek en enorme waarde te creëren voor klanten en partners.

Verdere investeringen en ondersteuning zullen SUSE's voortdurende expansie en geavanceerde innovatie mogelijk maken om de groei in SUSE's kernactiviteiten en in opkomende technologieën te stimuleren, zowel autonoom als door add-on acquisities. Deze investering is een erkenning van de waarde en het potentieel van SUSE en het geloof van EQT in de kracht van zijn cultuur, leiderschap en bestaande strategie.

Stabiliteit en continuïteit

SUSE is voornemens te blijven leveren en innoveren op basis van de huidige en toekomstige marktvereisten, in overeenstemming met zijn huidige missie, visie en strategie. Het huidige leiderschapsteam onder leiding van SUSE-CEO Nils Brauckmann blijft en zal zich blijven concentreren op het succes van klanten en partners met een diepgewortelde betrokkenheid bij en betrokkenheid bij open source communities en projecten. Gezien het op relaties gerichte karakter van de bedrijfstak met behoud van het leiderschapsteam dat de afgelopen zeven jaar een snelle groei heeft gerealiseerd, heeft het bedrijf aanzienlijke waarde voor klanten, partners en open source communities.

In lijn met zijn 25-jarige geschiedenis is SUSE van plan zich te blijven inzetten voor een open source-ontwikkeling en bedrijfsmodel en actief deel te nemen aan gemeenschappen en projecten om open source-innovatie voor de onderneming te brengen als hoogwaardige, betrouwbare en bruikbare oplossingen. Dit echt open, open source model, waarbij open verwijst naar de keuzevrijheid die aan klanten wordt geboden en niet alleen onze code, is ingebed in de cultuur van SUSE, onderscheidt het op de markt en is de sleutel tot het succes.

SUSE en EQT zijn bedoeld voor SUSE's sterke leiderschap, focus op klantensucces en het vermogen om succesvol samen te werken om op zijn plaats te blijven terwijl SUSE deze volgende evolutie van het bedrijf invoert.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!