Witold Kepinski - 02 juli 2018

VMware introduceert VMware Kubernetes Engine (VKE)

VMware introduceert VMware Kubernetes Engine (VKE) image

VMware heeft de nieuwe VMware Kubernetes Engine (VKE) aangekondigd, een nieuw aanbod als onderdeel van VMware Cloud ServicesVKE is een volledig beheerde SaaS-gebaseerde service die draait op AWS, waarmee ontwikkelaars van een bedrijf Kubernetes-clusters on-demand kunnen leveren, zonder de noodzaak om op te staan ??of Kubernetes of de ondersteunende infrastructuur te gebruiken. VKE Beta is onmiddellijk beschikbaar voor aanmelding. GA is gepland later in het jaar.

VKE bouwt voort op de vooruitgang die al met PKS is geboekt, en biedt nog meer flexibiliteit over hoe organisaties een consistente Kubernetes-ervaring bieden aan ontwikkelaars die toepassingsworkloads overal uitvoeren, terwijl operators meer flexibiliteit en controle krijgen zo meldt Paul Fazzone VMware in zijn blog.

Enterprise Managed Kubernetes

Pivotal Container Service (PKS) is een gezamenlijke VMware- en Pivotal-oplossing die alles biedt wat nodig is om op te staan ??en Kubernetes te gebruiken in productie, op locatie of in een cloud. PKS omvat bosh-infrastructuurautomatisering, havencontainerregister en NSX-T-containernetwerken om een ??out-of-the-box Kubernetes-stack te bieden. Sinds het bereiken van de algemene beschikbaarheid in februari 2018, heeft PKS de adoptie bereikt met klanten die op zoek zijn naar snelle installatie en exploitatie van Kubernetes in de productie.

De gebruikersenquête van CNCF van december 2017 gaf aan dat de grootste uitdagingen voor gebruikers netwerken, beveiliging, opslag, monitoring en logging zijn. PKS helpt om deze uitdagingen op te lossen door te integreren met NSX, vSAN, vSphere, vRealize en Wavefront, en biedt een volledige oplossing die wordt ondersteund en ondersteund door VMware. Als gevolg hiervan werd PKS eerder dit jaar door Enterprise Management Associates erkend als een top 3-containerplatform .

SaaS gebaseerde Kubernetes-as-a-Service

VMware bouwde VKE om het verbruik van Kubernetes als SaaS-gebaseerd aanbod mogelijk te maken, met de infrastructuur onzichtbaar en volledig beheerd voor de klant. VKE is klaar voor multi-cloud en zal als eerste op AWS starten. In de toekomst zal VKE Kubernetes-clusters op Azure en aanvullende cloudomgevingen ondersteunen als onderdeel van onze multi-cloudstrategie. VKE biedt ook Smart Cluster-technologie voor resource-optimalisatie, globaal beleidsbeheer en een ecosysteemondersteuning voor ontwikkelaar en IT-tools voor AWS, Kubernetes en VMware.

Consistente Kubernetes-ervaring

VKE en PKS delen gemeenschappelijke ontwerpprincipes en leveren een consistente, productie-grade Kubernetes-ervaring aan ontwikkelaars van ondernemingen binnen private en publieke cloud-infrastructuur. VKE en PKS bieden beide een zuivere Kubernetes-kiestoon met constante compatibiliteit en maken gebruik van veelgebruikte operationele hulpmiddelen zoals Wavefront voor waarneming en monitoring. Beide zijn ontworpen voor multi-cloudomgevingen voor bedrijven om Kubernetes op een breed scala aan infrastructuur uit te voeren en productiviteit voor ontwikkelaars en operators mogelijk te maken.

"Met PKS en nu VKE kunnen bedrijven hun behoefte aan operationalisering van Kubernetes en / of verbruik van Kubernetes-as-a-Service in evenwicht houden. Ons doel is om een ??consistente, eenvoudige ontwikkelaarervaring te bieden met flexibiliteit en controle voor operators over PKS en VKE met ondersteuning voor algemene tools zoals Wavefront voor waarneming en monitoring", zo besluit Fazzone.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!