Oracle nestelt in Brussel Europees bastion voor Fintech Innovatieprogramma

03-07-2018 | door: Witold Kepinski

Oracle nestelt in Brussel Europees bastion voor Fintech Innovatieprogramma

Oracle heeft Brussel gekozen als een Europese toegangspoort tot het uitrollen van zijn Fintech Innovatieprogramma naar Europa. Oracle is van plan extra Europese medewerkers en middelen te wijden om wederzijds monetaire relaties aan te gaan met fintechs en vernieuwers van digitaal bankieren. Oracle is van plan samen te werken met B-Hive Europe om de bedrijfsgereedheid voor deelnemende fintechs en banken te versnellen.

Brussel is gekozen als Europese FinTech-hub van Oracle vanwege de centrale ligging en de aanwezigheid van toonaangevende instellingen van de Europese Unie. De klanten van Oracle zullen profiteren van een hernieuwde focus op Europese zaken, aldus Johan Van Overtveldt, Belgisch minister van Financiën. Hij zegt: "Ik sta volledig achter het besluit van Oracle om hun Europese uitrol vanuit Brussel te organiseren. Oracle is een wereldwijd, betrouwbaar, technologiebedrijf en B-Hive Europe is een belangrijke samenwerking tussen de publieke en de private sector. Ik verwacht dat deze relatie een echt momentum zal creëren in de versnelling van financiële innovatie in België en Europa. Het versterkt Brussel verder als een pan-Europese hub voor fintech en draagt ??zo bij aan onze strategie om zich te concentreren op het aantrekken van nicheactiviteiten, zoals fintech, verzekeringen en marktinfrastructuren. "

Fintech

"Bij Oracle beseffen we dat resultaatgerichte digitale innovatie in Europa goed gedijt vanwege de historische wortels van het bankieren. We kiezen Brussel als ons fintech-centrum voor het vasteland van Europa vanwege de uitstekende locatie, "zei Rik De Deyn, senior innovatiedirecteur, Oracle, die de Europese uitrol zal leiden. "Brussel is gemakkelijk te bereiken vanuit de meeste Europese financiële centra, dicht bij de Europese Commissie, en een ideale locatie om fintech-innovators en financiële instellingen samen te brengen," voegde hij eraan toe. "Ons werk met B-Hive Europe zal onvermijdelijk resulteren in een snellere tijd tot innovatiewaarde voor banken en verzekeraars en een versnelde monetisatie voor fintechs."

B-Hive Europe is een fintech-platform voor samenwerking op het gebied van innovatie dat grote banken, verzekeraars en marktinfrastructuurspelers samenbrengt om gemeenschappelijke innovatie-uitdagingen aan te pakken en bruggen te bouwen voor de startende en opschaalbare gemeenschap.

BigTech

"Het toevoegen van BigTech-kantoren aan ons ecosysteem is een belangrijk onderdeel van onze strategie om te groeien en onze innovatie uit te breiden voor onze start-ups, scale-ups en financiële dienstverleners", aldus Fabian Vandenreydt, Executive Chairman van B-Hive Europe. "Met Oracle delen we de focus op een versnelde productie en het genereren van inkomsten uit fintech-innovatie voor de voordelen van het volledige ecosysteem. Als onze strategische partner voor cloudinfrastructuur, verwelkomen we de expertise van Oracle om onze opstart- en opschaalgemeenschap te helpen bij het bereiken van een hoger niveau van bedrijfsgereedheid, beveiliging en schaalbaarheid. En dat zal onze bank, verzekerings- en marktinfrastructuurpartners op korte termijn ten goede komen. "

Software

De Europese fintech-markt groeit snel en banken hebben zin in tastbare resultaten. Een aantal fintech-bedrijven heeft eerder met Oracle en B-Hive Europe gewerkt en verwelkomt de samenwerking aldus Hanna Zubko, CEO en mede-oprichter van IntellectEU Inc, een slim integratie- en ontwikkelingsbedrijf dat zich richt op blockchain voor financiële diensten. Zubko legt uit: "IntellectEU is er trots op deel uit te maken van het unieke ecosysteem dat Oracle en B-Hive Europe hebben gecreëerd. Dit belangrijke werk biedt toonaangevende technologie en sterke zakelijke relaties die onze klanten nodig hebben. "

Alain Vansnick, Senior VP bij TAS Group, een volwassen fintech lopende betalingen en creditcardsoftware, zei: "Onze samenwerking met Oracle als leverancier van cloudtechnologie is de afgelopen jaren transformatief geweest voor ons bedrijf, waardoor we reële omzetkansen hebben. We gaan nu naar B-Hive Europe omdat we geloven dat een samenwerking tussen bigtech, fintech, banken en de publieke sector ook de markt kan transformeren. "

NGDATA, het Intelligent Customer Data Platform, heeft vanaf het begin geprofiteerd van B-Hive Europe's programma's en draait op Oracle-technologieën. Luc Burgelman, CEO, ziet uit naar deze samenwerking: "Oracle en B-Hive delen een focus op bedrijfsklare, schaalbare resultaten. Wij geloven in op gegevens gebaseerde innovatie. Oracle en B-Hive Europa die krachten bundelen, hadden niet op een beter moment kunnen komen. "

Het fintech-programma wordt wereldwijd gedomineerd door Mark Smedley, VP Financial Services Solutions; De Deyn zal de Europese organisatie leiden.

Terug naar nieuws overzicht
Software