Witold Kepinski - 04 juli 2018

Alibaba Cloud EMEA partnerprogramma van start

Alibaba Cloud EMEA partnerprogramma van start image

Alibaba Cloud, de cloud computing-tak van de Alibaba Group, heeft het EMEA Ecosystem Partner Program gelanceerd , een initiatief om de samenwerking tussen de klanten van Alibaba Cloud en partners in Europa, het Midden-Oosten en Afrika verder te versterken. Het programma zal zich concentreren op vier belangrijke gebieden: de ontwikkeling van digitale transformatie in gerichte verticale industrieën, ondersteuning van talentontwikkeling, bevordering van technologische innovatie en verbetering van marktplaatsen.

Marktspelers zoals Intel, Accenture, Hashicorp, Ecritel, Altran, Micropole en Linkbynet behoren tot de eerste deelnemers aan het EMEA Ecosystem Partner Program. Bovendien heeft Station F, 's werelds grootste start-upcampus, het programma opgenomen in hun exclusieve voordelen voor hun 1.000 start-ups. De collectieve missie is om een inclusief ecosysteem te creëren dat alle betrokkenen ten goede kan komen, met name de klanten in de EMEA-regio.

Cloud

"Ons doel in EMEA is om krachtige en elastische clouddiensten aan onze klanten te bieden en een goed verbonden, uitgebreid ecosysteem met onze partners te creëren om de ontwikkeling van cloudtechnologie in de regionale cloudindustrie te versnellen", zegt Yeming Wang, algemeen directeur van Alibaba Cloud EMEA . "Alibaba Cloud levert als leider in de wereldwijde cloudindustrie geavanceerde EMEA-technologieën en -ervaring en expertise aan EMEA om innovaties in verschillende branches te stimuleren. Wij streven ernaar onze klanten te helpen hun eigen digitale transformatie te ondergaan, waardoor hun bedrijfsefficiëntie en vermogen om een positieve ervaring voor hun klanten te bieden aanzienlijk zullen verbeteren", aldus Wang.

Het programma werd aangekondigd op de Ecosystem Summit EMEA 2018, gehost door Alibaba Cloud in Station F in Parijs. De eendaagse top trok bijna 400 vertegenwoordigers van particuliere ondernemingen, openbare instellingen, technologieontwikkelaars, kanaalpartners en start-ups.

Startups

Als onderdeel van het streven van Alibaba om een breder technologie-ecosysteem op te starten en start-ups te ondersteunen met de beste cloud computing-services, organiseerde Alibaba Cloud vorig jaar een reeks Create @ Alibaba Cloud Start-up Contests EMEA.

"We zijn vastbesloten om innovatie te stimuleren en lokaal talent te koesteren. Daarom zijn we verheugd dat we onze Summit vandaag hebben gehouden op Station F, een campus die hier een heel start-up ecosysteem onder één dak hier in Parijs verzamelt. We hopen dat de Summit bedrijven van elke omvang heeft geïnspireerd en het vertrouwen van Alibaba Cloud in het samenwerken voor de toekomst van de industrie heeft aangetoond", voegde Wang eraan toe.

Big Data

Los daarvan hebben Alibaba Group en Bolloré Group eerder vandaag een wereldwijd partnerschap aangekondigd. Op basis van de overeenkomst zal Alibaba Cloud samenwerken met Bolloré en een uitgebreid pakket oplossingen bieden met cloud computing-mogelijkheden, big data, kunstmatige intelligentie, content delivery-netwerk en beveiligingsoplossingen.

Alibaba Cloud Ecosystem Summit 2018 wordt op vier locaties gedurende het jaar georganiseerd als een doorlopend evenement om te verbinden en te informeren. Parijs is de tweede stop na de inaugurele manifestatie in Hong Kong. De derde halte is half juli drie steden in India, gevolgd door het slotevenement in Singapore halverwege augustus.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!