Witold Kepinski - 04 juli 2018

Plantronics heeft de acquisitie van Polycom afgerond

Plantronics heeft de overname van Polycom, met een waarde van 2 miljard dollar, heeft afgerond. Vanaf vandaag biedt Plantronics een van de meest uitgebreide portfolio's van communicatie- en samenwerkingservaringen op de markt. Dit portfolio bestaat uit headsets, software, bureautelefoons, audio- en videoconferenties, analyses en services.

Het Amerikaanse Plantronics uit Santa Cruz beweert dat de overname de breedste portfolio van complementaire producten en diensten op de UCC-markt zal creëren. Polycom was eerder 18 maanden onderdeel van private equity onderneming Siris Capital.

De deal bestaat uit de overname van een geschatte netto schuld van 690 miljoen dollar, ongeveer 948 miljoen dollar in contanten en 6,35 miljoen aandelen Plantronics. Plantronics beweert dat de deal waarschijnlijk in het derde kwartaal van dit jaar wordt afgerond. Daarna gaat Plantronics kansen in de UCC-markt pakken die goed is voor een omzet van 39,9 miljard dollar.

"Met de toevoeging van de oplossingen van Polycom op het gebied van video, audio en samenwerking, kunnen we een uitgebreid portfolio van communicatie- en samenwerkingsaanrakingspunten en -diensten aan onze klanten en kanaalpartners leveren, waardoor Plantronics in een ideale positie verkeert om op te lossen zakelijke samenwerkingsvereisten terwijl ze inspelen op marktkansen in verband met de zich ontwikkelende, intelligente onderneming, " zo beweert Plantronics CEO Joe Burton.

Polycom werkt samen channel partners en boekte in 2017 een omzet van 1,14 miljard dollar met een bedrijfswinst van 94,8 miljoen dollar.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!