Jet Bussemaker en Bastiaan van der Knaap nieuwe commissarissen innovatieplatform FDI
04-07-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Jet Bussemaker en Bastiaan van der Knaap nieuwe commissarissen innovatieplatform FDI

Innovatieplatform First Dutch Innovations (FDI) heeft oud-minister Jet Bussemaker en voormalig bankier Bastiaan van der Knaap benoemd tot nieuwe leden van de Raad van Commissarissen. Met de komst van Bussemaker en Van der Knaap profiteert het bedrijf van hun brede expertise, ervaring en leiderschap.

Naast een ervaren beleidsmaker en bestuurder toont Bussemaker zich al jaren een maatschappelijk betrokken en gedreven wetenschapper. Als hoogleraar is ze verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum en de Leidse universiteit. Het meest bekend is Bussemaker van haar functie als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, die ze van 2012 tot 2017 bekleedde. Daarvoor was ze actief als staatsecretaris en in diverse bestuurlijke, politieke, wetenschappelijke en adviserende functies.

“Met Bussemaker als nieuw lid van onze raad zijn we een zeer ervaren toezichthouder met een brede achtergrond rijker,” vertelt Peter Goedvolk, zittend lid van de raad van commissarissen van FDI. “Het stemt ons trots dat iemand met haar statuur zich aan onze innovatieve onderneming wil verbinden. We kijken reikhalzend naar deze samenwerking uit.”

Van der Knaap
Bastiaan van der Knaap is met name gelouterd in de bancaire sector. Hij vervulde verschillende functies bij de ING Group en is momenteel managing director van Rotterdam Port Fund Management, dat als merk gelieerd is aan FDI. Daarnaast is Van der Knaap sinds 2017 partner van de Realconomy Group.

“Van der Knaap is een ware aanwinst voor onze raad,” zegt Wim Nagtegaal, zittend lid van de raad van commissarissen van FDI. “Met zijn komst hebben we een ervaren toezichthouder aan boord gehaald die klantgericht denkt en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel draagt. Dankzij zijn brede kennis en expertise is het toezicht binnen onze organisatie volledig aan hem toevertrouwd.”

Jet Bussemaker en Bastiaan van der Knaap zijn benoemd voor een periode van vier jaar. De raad van commissarissen van FDI bestaat naast hen uit Peter Goedvolk en Wim Nagtegaal.

Terug naar nieuws overzicht