Atos kondigt zijn nieuwe kwantumsimulator aan
04-07-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Atos kondigt zijn nieuwe kwantumsimulator aan

Atos, speler in digitale transformatie, heeft  de nieuwste versie van zijn Atos Quantum-leermachine (Atos QLM) aangekondigd, krachtiger en schaalbaarder, met een verdubbeld vermogen en de mogelijkheid om fysieke Qubits te simuleren. De Atos Quantum-leermachine is het eerste commercieel beschikbare en gebruiksklare kwantumsysteem dat tot 41 quantumbits (Qubits) kan simuleren.

Slechts een jaar na de lancering heeft de Atos Quantum-leermachine een sterk commercieel succes gehad met universiteiten, onderzoekslaboratoria en bedrijven: in het Oak Ridge National Laboratory van het Amerikaanse ministerie van energie, in Frankrijk (bij de CEA en de Universiteit van Reims) in Nederland, in Duitsland en meest recent aan de hogeschool in Opper-Oostenrijk.

Thierry Breton (foto), CEO en voorzitter van Atos: "Atos, door de lancering van zijn Atos Quantum-programma in november 2016, is de pionier op het gebied van quantum computing in Europa, ondersteund door een wereldberoemde wetenschappelijke raad samengesteld uit Nobelprijswinnaars en Fields Medal-laureaten en de beste internationale experts op dit gebied " zei"We anticiperen al op de 'digitale tsunami' die mogelijk wordt gerepresenteerd door quantum computing, in vergelijking met de golf van digitale transformatie die we momenteel meemaken. Om onderzoekers en bedrijven te helpen zich erop voor te bereiden, ben ik verheugd om - ter gelegenheid van Atos Technology Days 2018 - de nieuwe versie van de Atos QLM te onthullen, nu met een kracht van 41 Qubits. Het bevat ook wereldprimeurs in termen van het simuleren van 'kwantumruis' om de simulatie nog realistischer te maken. Deze vooruitgang - in combinatie met ons werk om binnen vijf jaar een kwantumversneller te ontwikkelen - plaatst Atos en zijn klanten in een ideale positie om te profiteren van toekomstige digitale revoluties."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter