IDC: Object storage leiders zijn Scality, IBM, Hitachi Vantara, NetApp, Dell EMC

05-07-2018 | door: Witold Kepinski

IDC: Object storage leiders zijn Scality, IBM, Hitachi Vantara, NetApp, Dell EMC

Scality,IBM, Hitachi Vantara, NetApp en Dell EMC zijn leiders in de markt voor object storage die toepassingen biedt voor het opslaan en beheren van ongestructureerde gegevens. Dit meldt onderzoeksbureau IDC. DDN ligt uit het lijstje, Cohesity en SUSE zijn de nieuwkomers.

Volgens File- en Object-Based Storage Survey Findings, 2017: Adoptie en Workloads Trends, deel 1 (IDC # US43630018, maart 2018), nam schaft dan 50 procent van de 450 respondenten objectorgebaseerde opslag (OBS) aan omdat bestaande NAS te complex om te beheren. Meer dan 40% van de respondenten gaf ook aan dat schaalbaarheid een grote zorg was voor hun organisaties gezien de steeds groter wordende datasets. Grote en kleine organisaties zijn zich nu bewust van de voordelen van OBS en de flexibiliteit van het aanbod van deze technologie.

Object Based Storage

Naarmate de acceptatie van OBS blijft toenemen, zijn veel van de functiefuncties nu standaard voor alle producten. Voorbeelden van dergelijke functies zijn S3-compatibiliteit, gegevensverwijdering, replicatie en aangepaste metagegevens. IDC is van mening dat het OBS-marktsegment een volwassenheidsmoment heeft bereikt en de strategische visie voortzet in termen van partnerschappen met openbare cloudproviders, bestandssysteemmogelijkheden, een portfolio van diverse oplossingen die een verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden in verticale sectoren ondersteunen, enzovoort zal een strategische rol spelen bij marktpenetratie. Op basis van verschillende klantinterviews verwacht IDC dat OBS een prominentere rol zal spelen in productie-werkbelastingen en dit is waar de OBS-leveranciers groei zullen zien.

Software

De IDC MarketScape beoordeelt de huidige commerciële OBS-leverancier (leveranciers die door software gedefinieerde OBS-oplossingen leveren als software of apparaten die lijken op andere opslagplatforms). Cloudgebaseerde opslagservices op basis van OBS zijn niet opgenomen in deze IDC MarketScape. Sinds de publicatie van de laatste OBS IDC MarketScape is het landschap drastisch veranderd - een gefragmenteerde OBS-markt is nu enigszins geconsolideerd. Omdat de vraag naar traditionele externe opslagsystemen blijft dalen, hebben verschillende leveranciers van mainstream-opslag hun portfolio uitgebreid met OBS-oplossingen door ze intern of via acquisities te ontwikkelen. Deze IDC MarketScape beoordeelt 13 OBS-leveranciers die eigenaar zijn van IP.De leveranciers die in dit onderzoek zijn opgenomen, zijn (in alfabetische volgorde) Caringo, Cloudian Inc., Cohesity, Dell EMC, Hitachi Data Systems (HDS), IBM, NetApp, Red Hat, Scality, StorageCraft, SUSE, SwiftStack en Western Digital (WD).

Cloud Service Providers

IDC gelooft dat het voortbestaan, de levensduur en het succes van elke OBS-leverancier in zijn strategie en routekaart ligt. Vandaag is er een definitieve verschuiving om samen te concurreren, in tegenstelling tot commerciële OBS-leveranciers die concurreren met public cloud. De afgelopen maanden hebben verschillende OBS-leveranciers (vermeld in deze IDC MarketScape) samengewerkt met openbare cloudopslagserviceproviders om de multicloudinitiatieven van eindgebruikers en een breder scala aan workloads te ondersteunen. Daarom geeft deze IDC MarketScape meer gewicht aan strategie dan aan functionaliteit. In eerdere IDC MarketScapes droegen strategie- en capaciteitscriteria een gelijk gewicht.

Bij het overwegen van een OBS-oplossing beveelt IDC aan dat eindgebruikers zoeken naar de volgende capaciteiten en bedrijfsstrategieën van OBS-leveranciers die representatief zijn voor de markt:

Beveiliging : welke gegevens gaan naar het OBS-platform en welke soort beveiligingsdiensten biedt de potentiële productondersteuning (codering, gebruikersauthenticatie, bescherming tegen ransomware, onvoorziene gebeurtenissen, enz.)?

Multicloud-strategie-initiatieven : ondersteunt de commerciële OBS-oplossing het multicloud-initiatief van uw organisatie door data tiering te ondersteunen naar public cloud? Worden gegevens verplaatst in native formaat ondersteund door de public cloud, of moet deze worden benaderd via de eigen interface van de OBS-oplossing?

Prestaties : zal de OBS-oplossing hogere prestatie-eisen ondersteunen voor specifieke productieworkloads? Meer specifiek ondersteunt het de protocollen voor bestandstoegang (NFS en SMB) via een bestandssysteem?

Information life-cycle management (ILM): ondersteunt de OBS-oplossing een robuuste reeks ILM-beleidslijnen? Niet alleen voor implementaties op locatie, maar ook in de openbare cloud / tape of optische media?

Kosten : leent de OBS-oplossing zichzelf om de capex of opex te verlagen, en zal het kostenbesparingen ondersteunen in een periode van 5 tot 10 jaar?

Lees het hele rapport op deze link (pdf). Of hier.

WK

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data