Redactie - 05 juli 2018

Dutch IT-Channel wordt mediapartner van Open Compute Project (OCP)

Dutch IT-Channel wordt mediapartner van Open Compute Project (OCP) image

Dutch IT-Channel wordt mediapartner van Open Compute Project (OCP). In deze samenwerking doet de redactie van Dutch IT-channel verslag van het eerste jaarlijkse OCP Regional Summit in Amsterdam. Dit evenement vindt plaats van 1 tot en met 2 oktober in het RAI Exhibition and Convention Center. Iedereen uit de Nederlandse IT business is hierbij van harte welkom. Het thema van deze eerste summit is: Open for Business.

Het Open Compute Project (OCP), dat geïnitieerd is door onder andere Facebook en Intel, biedt een open source platform waarmee zeer hoge efficiency en energiebesparingen kunnen worden gerealiseerd op het vlak van software, servers, racks, power supplies en koeling. Maar bovenal is het mogelijk om op basis van OCP-designs een veel flexibeler IT-infrastructuur te ontwikkelen die volledig software-defined is.

Witold Kepinski, hoofdredacteur van Dutch IT-channel: “Dutch IT-channel richt zich op alle channel partners die innoveren met de krachtige technologie die hun klanten business outcomes bieden. De OCP Regional Summit is een evenement waar de laatste datacenter innovaties worden besproken door leden en partners van OCP. Dit event biedt een uniek inzicht over datacenter trends van nu en de toekomst.”

‘Open for Business’

Robbert Hoeffnagel, European Representative van het Open Compute Project en mede-organisator van de OCP Regional Summit in Amsterdam, vertelt: “OCP biedt channel partners zeer interessante kansen. Daarom heeft OCP een speciaal programma ontwikkeld om channel-partijen te ondersteunen bij het grijpen van kansen in de markt. En die zijn er volop! Op de OCP Regional Summit in oktober zal bovendien een speciale track gewijd zijn aan de mogelijkheden die OCP’s open source hardware en software het kanaal te bieden heeft. Vandaar het thema van deze conferentie: Open for Business. Daarom zijn wij als OCP ook erg blij met de samenwerking met Dutch IT-channel.”

Vanaf 10 tot 20 racks

De conferentie telt een groot aantal sprekers. Daaronder bevinden zich bekende vendoren, maar juist ook Europese gebruikers en channel-partijen die reeds op basis van OCP-designs business doen.

Hoeffnagel: “Denk aan partijen als KPN, ING, de London Internet Exchange, Booking.com en Kao Data, een Engels colocatie-datacenter dat geheel op basis van OCP principes is gebouwd. Overigens kent Nederland ook reeds een eerste op OCP designs gebaseerd datacenter (Datacenter.com). Terwijl Switch in Amsterdam onlangs plannen bekend heeft gemaakt om een nieuw te bouwen datacenter eveneens op OCP designs te baseren.”

“Maar OCP is zeker niet alleen relevant voor grote datacenters. Werken op basis van OCP is financieel al interessant vanaf 10-20 racks. Dus ook voor middelgrote klanten.”

Meer informatie en inschrijven:

Open Compute Project (OCP) Regional Summit 2018

https://www.opencompute.org/summit/regional-summit-2018

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!