Exclusive Group wordt een wereldwijde Cyber Security en Cloud Specialist

06-07-2018 | door: Witold Kepinski

Exclusive Group wordt een wereldwijde Cyber Security en Cloud Specialist

IT-distributeur Exclusive Group, ontvangt een grote investering van 1,3 miljard euro van de particuliere beleggingsonderneming Permira. Dit moet de Exclusive Group in staat stellen zijn visie uit te breiden en 's werelds grootste wereldwijde specialist VAD te maken in cyber- en cloudtransformatie, met een doel om jaarlijks 10 miljard dollar te bereiken omzet in de komende jaren. Exclusive Group is in Nederland actief met Exclusive Networks vanuit zijn kantoor in Son nabij Eindhoven.

Naar verluidt streeft Exclusive Group om zijn kapitaalinjectie van 1,3 miljard euro van de nieuwe meerderheidsbelegger snel te gebruiken en is al in gesprek om een grote overname af te sluiten. In 2017 stegen de inkomsten van Exclusive Group met 38 procent tot 1,75 miljard euro. Het wil nu wereldwijd groeien en in nieuwe landen actief worden zoals Korea, Japan, Hong Kong en de rest van China. Hierbij is gekozen voor een zelfstandige koers, de distributeur wil zich niet laten overnemen hoewel daar wel gesprekken zijn over gevoerd. Maar het bedrijf kiest nadrukkelijk ervoor om onafhankelijk te blijven. Het Britse Permira wordt nu de nieuwe kapitaalverstrekker die plaats inneemt van de Belgische private equity-firma Copeba en Edmond de Rothschild Investment Partners.

Digitale Transformatie

Olivier Breittmayer (foto), CEO van Exclusive Group, zegt: "Cybersecurity en cloud zijn de leidende bedrijfsprioriteiten in dit tijdperk van digitale transformatie, zowel als afzonderlijke disciplines, maar - nog sterker - samengevoegd als een co-afhankelijk geheel. Beide sectoren worden steeds complexer, en beide hebben een enorm gebrek aan vaardigheden en kennis. De industrie heeft een VAD nodig die deze lacune kan vullen en we willen dat doen. We geloven dat we de juiste en relevante focus hebben; met verkopers, diensten en vaardigheden om een overtuigend aanbod te bouwen voor kanaalpartners en leveranciers om een aanzienlijke winstgevende groei te realiseren. "

Cloud

Door zich specialistisch in cyber en cloud te richten, richt Exclusive Group zich op het groeiende wereldwijde tekort aan vaardigheden en kennis bij kanaalpartners en eindgebruikersorganisaties om het gewenste tempo en succes van digitale transformatie mogelijk te maken. "We hebben enkele van de beste mensen ter wereld en verreweg de hoogste verhouding ingenieurs van een distributeur in onze klasse", voegde Breittmayer toe. "We hebben ook het grootste trackrecord om lokaal, regionaal en wereldwijd succes te garanderen voor disruptieve technologieën. Onze strategie houdt in dat we doorgaan met het uitbouwen van de sterkst mogelijke leveranciersportfolio in onze 'cyber-supercentra' en 'cloudcompetentiecentra' - in alle relevante segmenten - en ons serviceaanbod en onze wereldwijde aanwezigheid uitbreiden om aan de eisen van elk project te voldoen."

Cybersecurity

Michail Zekkos, partner in het technologieteam van Permira, zegt: "De ongeëvenaarde focus en toewijding van Exclusive Group voor cyber en cloud is zeer spannend en we zijn verheugd om samen te werken met het bedrijf. Wij zijn van mening dat enterprise cloud en cybersecurity snel zullen blijven convergeren, waardoor het bedrijf een geweldige marktkans krijgt om die transitie mogelijk te maken en tegelijkertijd zijn channelpartners op de voorgrond te plaatsen. Behoud van de ondernemersgeest en onafhankelijkheid van het bedrijf, terwijl we snel en op schaal blijven innoveren, is de sleutel tot het uitvoeren van de volgende groeifase."

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud