Witold Kepinski - 07 juli 2018

HPE storage menukaart uitgebreid

HPE storage menukaart uitgebreid image

HPE heeft zelf een breed palet aan storage technologie zoals 3PAR all-flash en Nimble storage. Daarnaast werkt het nauw samen met andere opslag en data beheer specialisten om partners en klanten te voorzien van verschillende oplossingen voor bijvoorbeeld object storage en data protection.

Patrick Osborne, senior director productmanagement en marketing bij HPE, zegt dat HPE zijn klanten voorziet van een breed aanbod van storage en data oplossingen via een partner ecosysteem. Hierbij biedt HPE een storage en big data aanbod vanuit een aparte divisie. Dat heeft onder andere te maken door de vraag om de groeiende hoeveelheid data goed op te slaan en goed te beheren, aldus Osborne: ”Zo groeit big data snel. HPE speelt daarop in met eigen technologie en samenwerking met andere leveranciers.”

InfoSight

HPE heeft zelf volgens Osborne een breder aanbod dankzij de overname van all-flash-array en hybrid storage specialist Nimble Storage. Met de all-flash- en hybride flash en disk array toepassingen hebben klanten de mogelijkheid om gegevens op te slaan in de publieke of private cloud met slimme voorspellende InfoSight analytics software die klanten helpen onder andere om beschikbaarheidsproblemen aan te pakken. Met de Nimble Cloud Volumes software kan data eenvoudig worden beheerd voor primaire opslag, back-up, gegevensbescherming, object storage en in de cloud zoals in Microsoft Azure of Amazon Web Services (AWS).

Voorspellende Analyse

InfoSight is een platform voor voorspellende analyse dat sensordatagegevens kan bewaken en verwerken met behulp van cloudgebaseerde analyses benadrukt Osborne: “InfoSight komt beschikbaar voor HPE 3PAR storage en servers. Dat past ook in de HPE Edge IoT computing toepassingen die organisaties helpen bij het verwerken, opslaan en analyseren van grote hoeveelheden data aan de rand. HPE kan hiermee een end-to-end-oplossing voor beschikbaarheid en gegevensbescherming bieden met eigen technologie en met die van zijn technologie partners.”

Er zijn wereldwijd honderden miljoenen applicaties actief in datacenters en dat groeit verder de komende jaren, vervolgt Osborne. “Daarvoor heb je een goede infrastructuur voor nodig met veel automation toepassingen, artificial intelligence (AI) en intelligent edge toepassingen. Inmiddels wordt 75 procent van data buiten het datacenter opgeslagen. Een hybride model is daarvoor het beste antwoord die processen en mensen van betrokken organisaties ondersteunt. HPE biedt daarvoor de toepassingen.”

Object Storage

HPE voorziet zijn partners en klanten verder van object storage waarbij wordt samengewerkt met onder andere Scality, speler in software-oplossingen voor gedistribueerde bestands- en object storage multi-cloud gegevenscontrole voor onder andere AWS. Daarvoor biedt Scality zijn RING Long Term Support (LTS) die IT-operaties stroomlijnt met belangrijke verbeteringen in gemakkelijke inzetbaarheid en operaties voor scale-out bestands- en objectopslag en nieuwe 3-serverconfiguraties voor HPE Apollo-serverplatforms voor een kleinere, meer betaalbare entry-point tot scale-out software- gedefinieerde opslag. Osborne: "Met Scality bieden we krachtige scale-out bestands- en object dataopslag voor klanten.”

HPE Complete

Hewlett Packard Enterprise heeft eind 2016 zijn HPE Complete-programma gestart om het ontwerp van strategische leverancierspartijen te valideren en ze op de markt te brengen via zowel hun directe verkoopkanalen als via channel partners.

Commvault voegde zich eerder zich bij het HPE Complete programma in een tijd waarin ondernemingen steeds afhankelijker worden van eenvoudige, krachtige uitgebreide gegevensbeschermings- en back-upoplossingen om de complexiteit in hun IT-omgevingen te verminderen. Gevoed door stijgende hoeveelheden en soorten gegevens, moeten bedrijven deze groeiende hoeveelheid gegevens opslaan, beheren en analyseren, terwijl het risico wordt beperkt dat gepaard gaat met geavanceerde en wijdverspreide ransomwareaanvallen en andere bedreigingen. Met deze verbeterde relatie kunnen overheid, gezondheidszorg en andere ondernemingen eenvoudig HPE Complete Commvault-software-oplossingen kopen die zijn geoptimaliseerd voor HPE Storage, inclusief HPE StoreOnce, HPE 3PAR, HPE Nimble Storage, HPE Apollo en HPE ProLiant, overal ter wereld via hun HPE rep of kanaalpartner. Als gevolg hiervan kunnen klanten van HPE de bescherming, het beheer en de activering van gegevens vereenvoudigen, aldus Osborne.

Data Protection

HPE werkt verder met Cohesity dat hyperconverged second-tier dataprotectie levert. Cohesity focust zich op de zogenoemde secundaire storage en dataprotectie. Organisaties staan voor enorme uitdagingen om hun exponentieel groeiende data inzichtelijk, beheersbaar maar ook betaalbaar te houden. Met opgebouwde expertise van Nutanix hyperconverged en Google File System heeft Cohesity een Hyperconverged oplossing ontwikkeld die de TCO van secundaire storage en dataprotectie met vele tientallen procenten kan verlagen. Cohesity is specialist in copy data management (CDM) dat zorgt voor versnelling van Mode 1 en Mode 2 IT-processen.

Gedistribueerde file systems

Qumulo heeft een OEM-deal met HPE om het Qumulo-schaalbare bestandssysteem op HPE Apollo-servers te verpakken. Qumulo storage customers hebben een apart softwareabonnement nodig om het K-Series-archief toe te voegen aan een bestaande Qumulo primaire opslagconfiguratie. Gedistribueerde file systems hebben bijzondere eigenschappen waar Qumulo op in speelt. Via peer-to-peer verbindingen worden cliënts en SMB-servers met elkaar verbonden, waardoor meerdere elementen het grote geheel realiseren. Deze nieuw categorie van gedistribueerde file systems is beschikbaar voor klussen van ongekende omvang.

Secondary storage is een business kans voor partners, besluit Osborne. “Primary storage doe je het best op all flash. Maar op secondary storage kan je bijvoorbeeld goed test / dev  of sandboxing doen. We werken onder andere samen rond data protectie met andere leveranciers zoals CommVault en Veeam.” Zo zullen de hyper-availability-oplossingen van Veeam geïntegreerd worden in de internationale supply chainprocessen en –systemen van HPE. Hierdoor krijgt elke HPE-klant toegang tot Veeam-oplossingen. Gezamenlijke klanten profiteren van een efficiënter aankoopproces omdat ze bij één partner kunnen kopen en het biedt channel-partners een extra prikkel om Veeam te verkopen via het HPE-ecosysteem. Als antwoord op de vraag van klanten zal Veeam ook beschikbaar zijn via HPE’s GreenLake next-generation on-premises consumption-diensten. Hierdoor hebben klanten toegang tot de hyper-availability-oplossingen van Veeam samen met andere IT-oplossingen van HPE. Zo kunnen klanten gebruik maken van pay-per-use IT-oplossingen, aldus Osborne.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!