Witold Kepinski - 07 juli 2018

HCL Technologies doet beheer Nokia IT-infrastructuur en applicatiediensten

HCL Technologies doet beheer Nokia IT-infrastructuur en applicatiediensten image

Nokia heeft aangekondigd HCL Technologies te hebben geselecteerd als onderdeel van een belangrijke inspanning om de uitbestede IT-beheerservices van Nokia te stroomlijnen. Nokia gaat samenwerken met HCL voor het transformeren en moderniseren van zijn IT-infrastructuur & applicatielandschap. HCL zal diensten van vier gevestigde leveranciers overzetten om een ??geïntegreerd IT-services delivery & design framework op te zetten en een transformatie-roadmap implementeren. De deal is bedoeld om Nokia te helpen operationele efficiëntie te verbeteren in lijn met eerder aangekondigde doelen.

HCL zal met deze deal voortbouwen op een sterke bestaande, op engineering gerichte samenwerking om IT-services te omvatten. HCL zal gebruik maken van haar toonaangevende portfolio van next-gen technologieservices om Nokia diensten aan te bieden rond belangrijke transformationele gebieden; zoals cloud orchestration, digitale platforms, big data analytics, cybersecurity, autonomics en moderne collaborative workplaces.

"Dit is een belangrijke ontwikkeling voor Nokia en brengt onze inspanningen op het gebied van digitale transformatie naar een nieuw niveau, zowel voor de manier waarop het onze interne en interne IT-efficiëntie voor Nokia zal verbeteren, als voor de manier waarop dit ons in staat zal stellen om de dienstverlening aan onze klanten verder te verbeteren. HCL's reputatie op het gebied van het leveren van transformationele diensten op grote schaal maakt van hen de juiste partner voor dit uiterst belangrijke initiatief ", zegt Nokia Chief Operating Officer, Joerg Erlemeier .

"Deze uitbreiding van de HCL-Nokia-relatie met IT-services is wederom een ??bewijs van de afstemming van onze Mode 1-2-3-services op de strategische vereisten van onze klanten en ons indrukwekkende trackrecord om transformationele diensten op grote schaal te leveren", aldus C Vijayakumar (foto), President en Chief Executive Officer, HCL Technologies. "De telecomindustrie speelt een voortrekkersrol bij de snelle, digitale verandering van vandaag en HCL is er trots op Nokia's transformatiepartner te zijn en hen te voorzien van de snelheid en wendbaarheid die nodig zijn om te voldoen aan de eisen van een complexe en transformerende markt."

Deze oplossingen die HCL mogelijk maakt, zullen Nokia helpen te voldoen aan de groeiende behoeften van een snel veranderend klantenbestand door een hogere klantervaring te bieden door middel van digitalisering, automatisering en de modernisering van belangrijke IT-systemen en -processen, aldus Vijayakumar.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!