Conditional access gelanceerd in Workspace 365

09-07-2018 | door: Redactie

Conditional access gelanceerd in Workspace 365

New Day at Work lanceert een nieuwe update, waarmee alle pakketten van de digitale werkplek Workspace 365 gratis toegang krijgen tot conditional access. Hiermee kunnen bedrijven en ICT-dienstverleners voorwaarden instellen voor het openen van applicaties vanuit de werkplek.

Conditional access stelt beheerders in staat om voorwaarden in te stellen voor het bereiken van een applicatie. Vanuit de digitale werkplek is het mogelijk om voorwaarden in te stellen op basis van het apparaat, browserkeuze of het netwerk (IP-range). Door deze toevoeging zien mensen die gebruik maken van de werkplek waarom een bepaalde applicatie niet toegankelijk is.

“Om veiligheidsredenen wil je soms niet dat bepaalde applicaties vanuit de werkplek bereikt worden via een ander netwerk dan jouw bedrijfsnetwerk of via een bepaalde browser of apparaat. Daarom beschikken de digitale werkplekbeheerders nu over conditional access. Hiermee kun je voorwaarden instellen voor het bereiken van applicaties in de digitale werkplek,” aldus Mark Grasmayer (foto), Product Evangelist bij Workspace 365.

Het is vanaf vandaag mogelijk om dit in te stellen voor applicaties (shortcuts) die vooraf ingesteld zijn, Citrix applicaties, Clientless RDP en Azure applicaties. Wanneer iemand buiten het beveiligde netwerk een applicatie met gevoelige data wilt openen, zien zij een melding dat het geblokkeerd is uit veiligheidsoverwegingen. Daarnaast stelt het digitale werkplekbeheerders in staat om mensen te sturen richting een bepaalde browser, voor webapplicaties die specifiek daarvoor gebouwd zijn.

“Naast het beveiligen van applicaties en data is het belangrijk om mensen hierover te informeren. Als zij een applicatie openen en alleen foutmelding zien, weten zij niet wat er aan de hand is. Om die reden toont Workspace 365 een bericht om de persoon te informeren over de reden van de blokkade. Dit geeft mensen de kans om zelf naar een ander device of browser te gaan, zonder hiervoor de IT-afdeling in te schakelen en afgeleid te raken van hun hoofdwerkzaamheden," aldus Mark Grasmayer, Product Evangelist bij Workspace 365.

“Vanaf begin 2018 is een team actief om buitenlandse partners te begeleiden. Dit heeft er voor gezorgd dat ons internationaal partnernetwerk groeit, de werkplek naar het Deens en Noors vertaald is en tegelijkertijd brengt dit ook internationaal opererende klanten naar onze digitale werkplek. Net als veel Nederlandse klanten hebben zij de wens om overal te kunnen werken, maar dan wel op een veilige manier. Daarom hebben we besloten om conditional access kosteloos toe te voegen aan alle pakketten van Workspace 365. Hiermee willen wij onze klanten helpen data beter te beveiligen en ICT-dienstverleners in staat stellen om de best mogelijke beveiliging en gebruiksvriendelijkheid te bieden aan klanten," aldus Erik Nicolai, CEO & Founder van Workspace 365.

Update 2.60 van Workspace 365 is beschikbaar vanaf 6 juli 2018. Wanneer de update beschikbaar is voor klanten is afhankelijk van hun ICT-dienstverlener.

Terug naar nieuws overzicht
Software