Redactie - 10 juli 2018

Textkernel lanceert cv-parser op basis van Deep Learning voor Nederlands

Na meer dan 10 jaar onderzoek en ontwikkeling op het gebied van Artificial Intelligence, Machine Learning en Natural Language Processing, is Textkernel erin geslaagd een op Deep Learning gebaseerde cv-parser te ontwikkelen: Extract! 4.0. Nadat de technologie eind vorig 2017 voor het eerst in de Engelse cv-parser werd geïntroduceerd, is Extract! 4.0 nu ook beschikbaar voor Nederlands.

Cv’s bevatten over het algemeen voor mensen duidelijk herkenbare en voorspelbare onderdelen. Heeft een cv een andere lay-out of bevat het andere informatie dan we verwachten, dan zijn we toch in staat alle relevante informatie uit het document te halen. Computerprogramma’s daarentegen moeten voortdurend doorontwikkeld worden om te kunnen garanderen dat de data met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid uit cv’s wordt geëxtraheerd.

Het geautomatiseerd ‘lezen’ van data uit cv’s wordt ook wel cv-parsing genoemd. De technologie herkent de (ongestructureerde) gegevens in een cv, structureert deze en slaat ze doorzoekbaar op in elk gewenst softwaresysteem. Handmatige gegevensinvoer – door recruiter of kandidaat – is niet meer nodig. Daarnaast verbetert het de candidate experience en vormt de basis voor een optimaal semantisch zoek- en matchingsproces.

De implementatie van Deep Learning-technologie in het Nederlandse model maakt de cv-parser nog nauwkeuriger: extractiefouten zijn met maar liefst 15% tot 30% afgenomen zo beweert Textkernel Al in de Engelstalige Extract! 4.0 waren sterk verbeterde resultaten te zien.

Deep Learning is een technologie die gebruik maakt van algoritmes die gestructureerd zijn zoals het menselijk brein, Neurale Netwerken genaamd. Deze vorm van AI kan automatisch nieuwe patronen in data herkennen. Van zelfrijdende autos tot geautomatiseerde persoonlijke assistenten, Deep Learning heeft een revolutie teweeggebracht in vrijwel elk gebied waarbinnen het is toegepast. Met de release van Extract! 4.0, introduceert Textkernel nu Deep Learning in het domein van recruitment. De technologie gaat voorbij de grenzen van door mensen geannoteerde data en verbetert de robuustheid van cv-parsing significant.

Extract! 4.0 was al beschikbaar voor Duits, Frans en Engels en is vanaf nu ook beschikbaar in Nederlands (inclusief verbeteringen voor Vlaams), Spaans, Russisch en Chinees. Binnenkort volgen meer talen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!