Skysource neemt volledige IT-omgeving over van Stichting Humanitas

10-07-2018 | door: Redactie

Skysource neemt volledige IT-omgeving over van Stichting Humanitas

Stichting Humanitas - met meerdere locaties actief in de regio Groot Rijnmond – heeft een T-balans laten maken, waarbij outsourcing is vergeleken met de situatie waarin Stichting Humanitas zelf haar IT blijft beheren. Hieruit kwam naar voren dat Stichting Humanitas een forse investering moest doen om de IT op orde te krijgen om te voldoen aan de wet- en regelgeving, daarom is gekozen om de volledige IT-omgeving te outsourcen tegen een pay-per-use maandabonnement. Tevens heeft Stichting Humanitas samen met Skysource ervoor gekozen om de huidige IT-afdeling te integreren binnen Skysource, waardoor belangrijke kennis van Humanitas gewaarborgd blijft binnen Skysource.

IT als onderdeel van zorgproces

Grote zorginstellingen als Stichting Humanitas kunnen het zich anno 2018 niet meer veroorloven om te bezuinigen op IT. De afhankelijkheid van voorzieningen als digitale cliëntendossiers, planningsystemen, domotica en alarmeringssystemen is enorm toegenomen, hierom moet de IT-afdeling 24/7 beschikbaar zijn. Die ondersteuning kan Skysource bieden.

Een andere belangrijke reden voor Humanitas om te kiezen voor een samenwerking met Skysource is compliancy aan de strenge wet- en regelgeving in de zorg. De private cloudomgeving van Skysource heeft alle benodigde veiligheidscertificaten (NEN 7510 en ISO 27001) op eigen naam staan en bovendien beschikt de Cloud Service Provider over twee geografisch gescheiden datacenters. Hierdoor voldoet Humanitas voor het grootste deel aan de NEN 7510 certificering en bijbehorende strenge technische eisen van de AVG.

Ten slotte mag een zorgklant verwachten dat een Cloud Service Provider meedenkt als het gaat om innovatie. En dat doet Skysource ook. Eerst zal er gerealiseerd moeten worden dat iedereen altijd en overal veilig op zijn werkplek kan inloggen. Maar Skysource denkt ook mee op het gebied van zorgtechnologie en domotica.

Terug naar nieuws overzicht