T-Systems werkt samen met VMware aan cloud-aanbod

11-07-2018 | door: Witold Kepinski

T-Systems werkt samen met VMware aan cloud-aanbod

VMware, speler in bedrijfssoftware, heeft aangekondigd dat het T-Systems heeft gekoppeld bij de geïntegreerde virtuele cloud-netwerkmogelijkheden aan de populaire DSI vCloud-service. Gedreven door VMware NSX Data Center, stellen deze nieuwe functies klanten van de dochteronderneming van Deutsche Telekom in staat gebruik te maken van een Virtual Cloud Network-architectuur en te profiteren van consistente, doordringende connectiviteit en intrinsieke beveiliging, ongeacht of de apps en gegevens zich in de openbare cloud van T-Systems bevinden op locatie in het datacenter van een klant, aldus de partners.

Met de nieuw geïntroduceerde NSX Data Center-functies reageert T-Systems op een toename van bedrijven die ervoor kiezen om meer applicaties in openbare clouds uit te voeren. Klanten kunnen nu eenvoudig hun netwerken 'uitrekken' vanuit hun lokale datacenter naar de openbare DSI vCloud met minimale herconfiguratie - bijvoorbeeld doorgaan met het gebruik van bestaande IP-adressen en netwerkverbindingen. Door end-to-end beleidsbeheer mogelijk te maken, kan de tijd die het neemt voor klanten om workloads te migreren aanzienlijk worden verkort. Het bestaande netwerkbeveiligingsbeleid kan ook worden uitgebreid naar de DSI vCloud, waardoor de beveiliging wordt verbeterd. Dit omvat het gebruik van microsegmentatie om een ??preciezere controle van beveiligingsservices mogelijk te maken en een betere bescherming te bieden voor toepassingen van privécloud tot openbare cloud.

"Wij geloven dat de kern van de gedistribueerde cloud een virtueel cloudnetwerk is, waardoor T-Systems en zijn klanten de levering van applicaties en gegevens beter kunnen koppelen, beveiligen en optimaliseren in een tijdperk waarin een toenemend percentage werkbelastingen in beweging is buiten het privé-datacenter. Wij werken al sinds 2005 samen met VMware en zijn verheugd dat NSX Data Center voldoet aan onze hoge eisen en een belangrijk onderdeel is van onze cloudstrategie ", aldus Ralf Poggemann, directeur van Cloud Partner Business, Digital Division van T-Systems. "Als managed service provider kunnen we nu zowel aan de cloud-behoeften van onze klanten voldoen als aan het steeds meer verspreide cross- en multi-cloud-model van de toekomst."

DSI vCloud van T-Systems (Dynamic Services for Infrastructure met vCloud) wordt gebruikt door grote ondernemingen en middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar een zelfbedienings cloudservice van zakelijke kwaliteit, waarbij de meerderheid een hybride aanpak toepast. De multi-tenant-service wordt mogelijk gemaakt door het VMware Cloud Provider Platform, een zeer schaalbare combinatie van VMware vSphere, NSX Data Center en VMware vCloud Director. DSI vCloud is beschikbaar in Oostenrijk, Duitsland, Singapore, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De nieuwe geavanceerde netwerkdiensten zijn beschikbaar voor alle klanten van DSI vCloud zonder extra kosten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud