Vesting Finance kiest voor HPE Aruba Smart Digital Workplace

11-07-2018 | door: Witold Kepinski

Vesting Finance kiest voor HPE Aruba Smart Digital Workplace

HPE Aruba, leverancier van next-generation netwerkoplossingen, levert de netwerkoplossing voor het nieuwe hoofdkantoor van Vesting Finance, marktleider op het gebied van financiële dienstverlening, schuldmanagement en de verkoop van vorderingen. Met de verhuizing van vijf lokale kantoren naar één centraal kantoor in Amersfoort streeft Vesting Finance naar een volledig mobiele ervaring voor werknemers. Aruba implementeerde zijn Smart Digital Workplace-platform voor de transformatie van het pand tot digitale werkplek.

De oplossing van Aruba voor Vesting Finance omvat access points uit de Aruba 300-serie, 7205-Mobility Controllers, Aruba 2930- en 3810-switches, AirWave Netwerkbeheer en de ClearPass Policy Manager gecombineerd met ArubaOS 8 en een Master Mobility Controller. De verantwoordelijkheid voor de IT-infrastructuur ligt in handen van Unica Schutte ICT. Hendry Scholing, Solution Architect bij Unica Schutte ICT, vertelt: “De Aruba ClearPass Policy Manager is de belangrijkste component van de oplossing. Hiermee krijgt Vesting Finance grip op zijn volledige bedrade en draadloze netwerk.” Bert Deelman, manager Infrastructuur bij Vesting Finance, zegt hierover: “De oplossing biedt het bedrijf diverse voordelen. Zo geeft het werknemers nu de mogelijkheid tot veilig en flexibel werken op afstand. Dit vergroot niet alleen de productiviteit van medewerkers, maar zorgt er ook voor dat er minder fysieke kantoorruimte nodig is. Daardoor konden de vijf lokale kantoren worden gesloten en werkt men nu vanuit één hoofdkantoor.”

Stappenplan voor IoT, BYOD en ‘smart building’
Aruba leverde tevens een uitgewerkt stappenplan om de impact van het Internet of Things (IoT), Bring Your Own Device (BYOD) en technologieën voor ‘smart building’ te onderzoeken. Deelman: “We waren overtuigd door het stappenplan van Aruba en geloofden in de technologie. Samen met onze facilitaire afdeling willen we een concept voor locatiegebaseerde diensten testen. Met Aruba en Unica Schutte ICT kunnen we brainstormen over IoT, slimme conferentieruimtes, locatieservices en realtime controle. Vesting Finance is een onderneming gericht op financiële dienstverlening, en netwerkbeveiliging is voor ons dan ook van cruciaal belang. Aruba biedt ons een platform waarop we toegang en innovatie kunnen beheren. Het netwerk is er klaar voor. Dankzij de oplossing kunnen werknemers straks overal werken, waardoor we makkelijker de medewerkers met de juiste vaardigheden kunnen inzetten op specifieke projecten.”

Terug naar nieuws overzicht