DataDirect Networks (DDN) koopt noodlijdend Tintri

10-07-2018 | door: Witold Kepinski

DataDirect Networks (DDN) koopt noodlijdend Tintri

DataDirect Networks (DDN) koopt de noodlijnende flash storage leverancier Tintri die van plan was faillissement aan te vragen.

Tintri had al het relevante papierwerk voor faillissement bij de rechtbank van Delaware ingediend. Maar DDN meldt dat het een niet-bindende intentieverklaring heeft getekend om nagenoeg alle activa van Tintri te verwerven voor een niet-bekendgemaakt bedrag.

De door Tintri ontwikkelde virtualisatie-, analyse- en VM-automatiseringstechnologie zal worden toegevoegd aan de DDN-familie van opslagoplossingen.

Storage array leverancier Tintri heeft eerder 80 procent van zijn personeel ontslagen, zo'n 200 medewerkers, waardoor slechts 40 tot 50 personeelsleden overblijven.

Tintri heeft het moeilijk sinds zijn beursgang. De verkoopomzet was onvoldoende tegen het verlies. Tintri moest verder meer concurreren tegen grote krachtige partijen.

CEO Thomas Barton is inmiddels ook exit. Naar verluidt wilde hij het bedrijfverkopen, maar het bestuur zou niet instemmen. Tintri kan verder geen geld meer lenen van zijn bankiers en heeft daardoor liquiditeitsproblemen.

 

Terug naar nieuws overzicht