AT&T neemt AlienVault over

11-07-2018 | door: Witold Kepinski

AT&T neemt AlienVault over

AT&T koopt voor een onbekend bedrag AlienVault, een niet-beursgenoteerd IT security bedrijf gevestigd in San Mateo, Californië. De overeenkomst is door beide bedrijven goedgekeurd.

Met de overname van AlienVault kan AT&T zijn portfolio van beveiligingsoplossingen voor ondernemingen uitbreiden met miljoenen kleine en middelgrote bedrijven. De innovatieve technologie en het veiligheidstalent van AlienVault zullen de AT&T-visie helpen versnellen door organisaties van elke omvang effectieve cybersecurity-oplossingen te bieden, zo beweert het Amerikaanse bedrijf.

De overname combineert de expertise van AlienVault op het gebied van bedreigingsinformatie met de cybersecurity-oplossingenportefeuille van AT & T, die zowel bedreigingsdetectie en -preventie als reactietechnologieën en -diensten omvat. Nadat de overname is afgerond, hebben zakelijke AT&T-klanten toegang tot ons uniforme beveiligingsbeheersplatform dat organisaties helpt effectiever om te gaan met het detecteren en beantwoorden van bedreigingen, door hen toegang te bieden tot een breed scala aan beveiligingsmogelijkheden van bedrijfsniveau, aldus AT&R.

Volgens een onderzoek van 2017, uitgevoerd door het Ponemon Institute, is meer dan 61 procent van het midden- en kleinbedrijf in de afgelopen 12 maanden overtreden, tegenover 55 procent in 2016.

"Ongeacht grootte of branche, bedrijven hebben tegenwoordig behoefte aan detectie- en reactietechnologieën en -diensten voor cyberdreigingen", zegt Thaddeus Arroyo, CEO van AT&T Business. "Het huidige dreigingslandschap heeft dit van luxe voor sommigen naar een vereiste voor iedereen verplaatst."

"De expertise van AlienVault op het gebied van bedreigingsinformatie zal ons vermogen verbeteren om organisaties te helpen cyberveiligheidsaanvallen te detecteren en erop te reageren." Samen met onze hoogwaardige detectie-, reactie- en herstelmogelijkheden bieden we schaalbare, intelligente en betaalbare beveiliging voor zakelijke klanten van elke omvang", aldus Arroyo.

Terug naar nieuws overzicht