SolarWinds koop security specialist Trusted Metrics

11-07-2018 | door: Witold Kepinski

SolarWinds koop security specialist Trusted Metrics

SolarWinds, leverancier van IT-beheersoftware, heeft bekendgemaakt dat het voor een onbekend bedrag Trusted Metrics heeft overgenomen, een leverancier van realtime software voor monitoring en beheer van bedreigingen.

De overname breidt de IT-beheerportfolio van SolarWinds uit met beveiligingsmonitoring en is een belangrijke stap vooruit in de missie van SolarWinds om producten te leveren die doelbewust zijn ontworpen om de banen van technologieprofessionals gemakkelijker te maken, zo beweert SolarWinds. 

"Al bijna 20 jaar richt SolarWinds zich op het helpen om de dagelijkse IT-managementuitdagingen van onze klanten aan te pakken - om ervoor te zorgen dat onze producten krachtig en toch gebruiksvriendelijk zijn en werken op de manier waarop technologieprofessionals ze nodig hebben om te werken . En omdat we een zo breed scala aan technologieprofessionals bedienen, begrijpen we de unieke uitdaging die beveiliging biedt - of een organisatie haar IT-infrastructuur direct beheert of samenwerkt met een managed service provider (MSP) ", aldus Kevin Thompson, CEO van SolarWinds. "Wanneer we kijken naar het snel veranderende IT-beveiligingslandschap, de verspreiding van massaal op de markt gebrachte malware en de niet-discriminerende benadering van cybercriminelen, zijn we van mening dat real-time monitoring en beheer van bedreigingen geen luxe, maar een betaalbare optie voor iedereen.

Het nieuwe beveiligingssoftwareproduct, SolarWinds Threat Monitor, is een geautomatiseerd hulpmiddel dat is ontworpen om de complexiteit van bedreigingsdetectie voor IT-operatieteams en voor MSP's en MSSP's (managed security service providers) te verminderen. Threat Monitor kan verdachte activiteiten en malware detecteren door activagegevens, beveiligingsgebeurtenissen, hostintrusiedetectie, netwerkinbraakdetectie samen te voegen en die gegevens te correleren met continu bijgewerkte dreigingsinformatie, en de gevaarssignalen te identificeren te midden van alle onschuldige ruis van een normaal netwerk. SolarWinds is van mening dat dit uiteindelijk klanten zal helpen snel te reageren en sneller, betere beslissingen te nemen met minder middelen. Het verenigde platform - met inbegrip van automatische dreigingsjacht, actieve reactie op beveiligingsincidenten, en audit-ready rapporten - is ontworpen als een gemakkelijk te gebruiken eerste stap om organisaties te helpen hun beveiligingspositie gemakkelijker en betaalbaarder te verbeteren, aldus het bedrijf.

"Trusted Metrics is verheugd om lid te worden van de SolarWinds-familie, een stap die in lijn is met wat we hoopten te bereiken als een veiligheidsinnovator", aldus Michael Menefee, CEO van Trusted Metrics. "We hebben een oplossing ontwikkeld die bedrijven van elke omvang helpt hun binnenkomende aanvallen beter te ontdekken en inbreuken snel op te sporen door netwerkgegevens van klanten te correleren met continu vernieuwde dreigingsinformatie, waardoor ze betere en snellere beslissingen nemen over incidenten. De knowhow van het bereik en de technische sector van SolarWinds maakt ze perfect geschikt om deze oplossing in handen te krijgen van steeds meer technologieprofessionals. "

Terug naar nieuws overzicht