IBM introduceert FlashSystem 9100 NVMe met FCM storage toepassing

11-07-2018 | door: Witold Kepinski

IBM introduceert FlashSystem 9100 NVMe met FCM storage toepassing

IBM heeft de volgende generatie FlashSystem-product aangekondigd, gebouwd met de Spectrum Virtualize-mogelijkheden als kernpunt. De oplossing biedt volgens de leverancier het beste van IBM FlashSystems samen, Spectrum Virtualize en voegt de nieuwe dual-ported (zeer belangrijke) NVMe Flash-drives toe, zowel OEM-fabrikanten als IBM's patenten FlashSystem Micro Latency Modules, met het debuut van nieuwe FCM's - Flash Core Modules in een NVMe-vormfactor en interface, compleet met dezelfde ingebouwde compressiehardware voor prestatie-impact als de huidige FlashSystem 900-oplossing.

Het IBM opslagontwikkelingsteam in Hursley begon meer dan 3 jaar geleden aan het ontwerp van een nieuwe storge toepassing. Het idee was om een behuizing met een lage rackdichtheid en hoge prestaties te bouwen die NVMe Flash-drives kon gebruiken, zowel op NAND Flash-basis als op de toekomst van SCM - Storage Class Memory-technologieën, zoals 3D Xpoint, Z- SSD en wat er nog meer komt.

Wat nu door IBM is aangekondigd, is het resultaat van meer dan 3 jaar ontwikkeling om net zo'n systeem te produceren, waarbij de 35+ jaar hoge prestatie-opslag IP wordt gecombineerd met wat Texas Memory Systems was, met de bijna 30 jaar IP van het Spectrum Virtualize-team naar een krachtig opslagsysteem voor morgen, aldus IBM.

De storage oplossing voorziet in functies met de Virtualize-mogelijkheden, inclusief DRAID. Nu de Flash-modules een nog grotere capaciteit hebben dan NL-SAS-schijven, zijn functies zoals DRAID-6 net zo belangrijk bij Flash en HDD. Het maakt ook gebruik van de voorzieningen voor migratie, gegevensvermindering, snapshot, replicatie (DR) en HA-functionaliteit die allemaal in de doos zijn ingebouwd.

Met het nieuwe FlashSystem 9100 heeft IBM twee modellen geïntroduceerd om niet alleen tegemoet te komen aan de hoge eisen van de datadrivers van vandaag, maar om de NVMe-mogelijkheden naar een lager prijsniveau te brengen aldus IBM.

Lees alle details op de IBM website.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht