Fujitsu lanceert een blockchain raamwerk

11-07-2018 | door: Witold Kepinski

Fujitsu lanceert een blockchain raamwerk

Fujitsu lanceert een nieuwe blockchainraamwerk waardoor een Minimum Viable Product (MVP) in slechts vijf dagen kan worden ontwikkeld. De dienst is voornamelijk ontwikkeld voor organisaties die een vliegende start willen maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van blockchain, of de risico’s van bestaande blockchainprojecten willen verkleinen.

In het programma staat een assessment van een week centraal. Hierin ontwikkelt de klant samen met Fujitsu nieuwe ideeën gebaseerd op blockchain en/of andere Distributed Ledger Technologieën (DLT’s). Aan de hand hiervan worden specifieke bedrijfsprocessen geïdentificeerd die in potentie op grote schaal geïmplementeerd kunnen worden binnen de organisatie. Deze Proof of Business (PoB) aanpak concentreert zich voornamelijk op toegevoegde waarde voor de onderneming, waardoor de meest voorkomende valkuilen van blockchainprojecten worden omzeild.

Met de assessment kunnen stakeholders een eerste Hyperledger Fabric applicatie ontwikkelen en tegelijkertijd de resultaten ervan binnen een bedrijfsomgeving testen. De applicatie wordt ontwikkeld aan de hand van het MVP-beginsel. Het voldoet hiermee aan de eisen: voldoende waarde bieden zodat mensen bereid zijn het te gebruiken; voldoende potentieel hebben om de loyaliteit van early adopters te winnen en genoeg feedback genereren om toekomstige ontwikkeling mogelijk te maken.

Frederik de Breuck, Hoofd van het Fujitsu Blockchain Innovatie Centrum in Brussels, reageert: “Blockchain en andere DLT’s hebben de potentie om zowel organisaties als hele sectoren te veranderen. We hebben dit ready-to-go pakket ontwikkeld vanwege de grote interesse vanuit onze klanten, waardoor zij niet alleen een vliegende start kunnen maken met nieuwe blockchain projecten maar ook bestaande projecten kunnen evalueren en verbeteren. We verwachten daarom dat deze oplossing een enorme impact gaat hebben op het aanboren van de potentiële impact van blockchain op bedrijfscases.”

De assessments staan onder leiding van Fujitsu’s internationale blockchain experts. Zij zorgen voor inzichten, ideeën en technische know-how, wat wordt gecombineerd met Fujitsu’s Human-Centric Experience Design (HXD). HXD is een door Fujitsu ontwikkelde methode voor snelle transformatie van bedrijven, gebaseerd op honderden eerdere digitale transformatie projecten in Japan. Het vormt de kern van Fujitsu’s global network of Digital Transformation Centers en Blockchain Innovatie Centrum in Brussel, die toezicht houden op het nieuwe raamwerk. 

Terug naar nieuws overzicht