Equinix kiest voor Hyper-Availability-platform van Veeam

11-07-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equinix kiest voor Hyper-Availability-platform van Veeam

Equinix Managed Services Nederland kiest voor Veeam Software om de operationele efficiëntie, flexibiliteit en schaalbaarheid van zijn datamanagement-activiteiten te verbeteren. Nu Equinix zijn legacy back-up-oplossing heeft vervangen door Veeam kan het bedrijf klanten voorzien van gegarandeerde hyper-availability van data en op een efficiëntere manier nieuwe diensten ontwikkelen voor klanten. Deze ontwikkeling maakt het bedrijf flexibeler en versnelt de time-to-market.

Equinix heeft datacenters op vijf continenten en bedient meer dan 10.000 klanten in verschillende branches, waaronder de Nederlandse overheid en gezondheidszorg. De kernactiviteit van het bedrijf is het garanderen van always-on databeschikbaarheid aan klanten. Een eerdere Veeam-oplossing gaf Equinix Managed Services Nederland een zeker mate van availability, maar Equinix wilde alle klantgegevens kunnen opslaan binnen specifieke RPO’s (recovery point objectives). Om hyper-availability te bereiken en ervoor te zorgen dat iedere hoeveelheid data ondersteund kon worden, was een upgrade naar de Veaam Availability Suite nodig. Daarnaast was het belangrijk voor Equinix om, in een steeds meer data gedreven economie, te kunnen werken met een virtuele, fysieke en cloud-workload. Op die manier kan het bedrijf zijn klanten flexibiliteit bieden. Dat is dan ook de reden dat Equinix besloot over te stappen op Veeam Backup & Replication.

Veelzijdige oplossing

Art de Blaauw (foto), Director Technology & Innovation van Equinix: “Het was voor ons erg belangrijk om een oplossing te vinden waarmee we onze klanten kunnen voorzien van een beveiligd platform dat digitale transformatie optimaal ondersteund. In deze data gedreven economie zijn organisaties steeds vaker op zoek naar nieuwe manieren van samenwerken en verhoogde flexibiliteit. De hybrid cloud wordt steeds populairder, wat betekent dat we een veelzijdige oplossing nodig hadden die geschikt was voor iedere hoeveelheid data en iedere omgeving. Dat is precies wat Veeam Backup and Replication ons biedt. Met deze nieuwe oplossing kunnen we onze klanten een betere service bieden, aan hun availability-eisen voldoen en ze sneller onboarden. Daarnaast bieden we onze klanten een platform dat compliant is en helpen we ze met regelgevingseisen, zoals de General Data Protection Regulation (GDPR) van de EU.”

Dankzij de implementatie van Veaam Backup & Replication, een belangrijk onderdeel van het complete Veeam Hyper-Availability Platform, kan Equinix Managed Services Nederland de benodigde schaalbaarheid en veelzijdigheid bieden, zowel nu als in de toekomst. Een andere belangrijke reden dat Equinix voor Veeam koos, is de vendor neutral-ondersteuning van opslagplatform-partners en de bijbehorende hardware- en software-integraties. En aangezien het NetApp-platform de standaard opslagoplossing van Veeam is, was met name een goede integratie daarmee van groot belang.

Zeer snel back-uppen

Het gevolg is dat Equinix nu zeer snel data van NetApp Storage-snapshots kan back-uppen en repliceren. Op hun beurt helpen de high-speed back-ups het bedrijf om alle klantgegevens in minder dan vijftien minuten te back-uppen en daardoor te voldoen aan de SLA’s (service level agreements) van klanten. Veeam integreert ook goed met Microsoft PowerShell, VMware vSAN en vCloud Director en is de hardware- en opslag-agnostisch, wat betekent dat de software op verschillende systemen kan draaien. Dat vermindert de hoeveelheid producten die Equinix nodig heeft om zijn klanten te bedienen en vereenvoudigt het beheer van het systeem.

Terug naar nieuws overzicht