PinkWeb overgenomen door Visma Group
11-07-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

PinkWeb overgenomen door Visma Group

De Europese leverancier van cloudsoftware Visma neemt Pink Web Applications over. PinkWeb is leverancier van de oplossing Client Online, een online klantinteractieplatform voor accountantskantoren en hun cliënten. De overname past in de strategie van Visma om de activiteiten in Nederland verder uit te breiden, met een sterke focus op de accountancysector.

Het communicatie- en samenwerkingsplatform van PinkWeb Client Online zorgt voor een efficiënte en geautomatiseerde inrichting van informatie- en communicatieprocessen, in het specifiek specifiek die tussen het kantoor, zijn cliënten en uitvragende partijen zoals de Belastingdienst, de KvK en banken. Het Amersfoortse bedrijf is hierin al vijftien jaar marktleider. "Visma heeft al ruim dertig jaar een sterke band met de accountancybranche. Met de overname van PinkWeb worden de diensten voor kantoren verder uitgebreid. De oplossingen van PinkWeb zijn een prachtige aanvulling op ons portfolio, waar huidige en nieuwe klanten van kunnen profiteren", zegt Richard Scheper, commercieel directeur mkb van Visma Software.

Verder groeien

Jelmer Nieuwenweg, directeur/eigenaar PinkWeb: "Voor PinkWeb is dit een uitgelezen kans om verder te groeien. We zijn enthousiast om al onze klanten optimaal te kunnen blijven bedienen met nieuwe ontwikkelingen en om onze innovatiekracht verder te vergroten. Visma is een grote internationale speler op de softwaremarkt. We zien veel voordelen in toetreding tot de Visma Group: een goede, toekomstgerichte werkomgeving met nieuwe, internationale kansen en een nog betere dienstverlening. We hebben het gevoel dat we een perfecte culturele match hebben met de mensen van Visma en dat is goed voor onze medewerkers en onze klanten."

PinkWeb blijft een aparte entiteit binnen de Visma Group, waarmee Visma de onafhankelijke positie van PinkWeb in het softwarelandschap van zijn klanten benadrukt. De activiteiten van PinkWeb, dat 35 medewerkers telt, zullen vanuit Amersfoort worden voortgezet door het huidige management.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

overname, Cloud
Cloud