Zetacom is Gold Partner van Samsung
11-07-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Zetacom is Gold Partner van Samsung

ICT-specialist Zetacom is door Samsung gecertificeerd voor het leveren van KNOX-security en deployment oplossingen. Het bedrijf is door Samsung benoemd tot Gold Partner.

Voor klanten van Zetacom geeft de certificering de zekerheid dan oplossingen met producten en diensten van Samsung op een goede manier worden uitgerold. “Dat lijkt vanzelfsprekend, maar in de praktijk zien wij regelmatig zaken misgaan omdat hier te gemakkelijk over wordt gedacht en niet met een Samsung-partner is gewerkt”, zegt Sander Hoogenboezem, key accountmanager B2B mobile bij Samsung Nederland. “Dan hebben ze bijvoorbeeld buitenlandse toestellen gekregen en werken bepaalde functies of applicaties niet.”

Voordelen voor klanten

Met de status van Gold partner heeft Zetacom voorrang bij de levering vanuit Nederlandse producten, direct contact met specialisten van Samsung en snellere toegang tot nieuwe producten en kennis. Dat geldt ook voor nieuwe oplossingen van Google, het basisplatform voor de besturingssystemen van Samsung. “Vooral onze directe contacten met de verschillende afdelingen van Samsung zijn uniek en waardevol voor onze klanten. Dat helpt ook om zeer specifieke oplossingen zoals KNOX Manage, KNOX Mobile Enrollment, KNOX Configure en E-FOTA te realiseren”, zegt Bas Wernsen, mobility consultant bij Zetacom.

De certificering is een logisch gevolg van de overname van de specialist in mobiele telefonie Creaforti begin dit jaar door Zetacom. Het overgenomen bedrijf was al sinds 2012 Samsung-partner. Hoogenboezem: “Onze bestaande contacten waren al goed en kunnen dus gewoon worden voortgezet. Zo hebben we direct een vliegende start gemaakt.” Samsung ziet dankzij de jarenlange samenwerking Zetacom als trusted partner.

Het belang van een goede partner voor zakelijke (mobiele) telefonie wordt steeds belangrijker omdat ICT-oplossingen steeds bepalender worden voor het succes van organisaties, terwijl de techniek erachter steeds complexer wordt. Organisaties willen daarom steeds vaker ontzorgd worden bij het inrichten, beheer en de beveiliging van devices, ook vanwege de privacywetgeving (AVG). De zakelijke producten en diensten van Samsung, waaronder het KNOX-portfolio, helpen daarbij.

Centraal aanspreekpunt

Zetacom noemt het van belang om als ICT-specialist onze klanten alle onderdelen van een integrale communicatieoplossing te kunnen bieden. Het gaat hierbij om netwerken en telefonieoplossingen, maar ook de devices en mobiele abonnementen van verschillende leveranciers en providers. “Door alleen met de beste merken samen te werken, kunnen wij iedere klant de meest passende totaaloplossing bieden: de beste kwaliteit met één aanspreekpunt voor alles. Dat wordt steeds belangrijker om ICT-oplossingen optimaal te benutten en een solide partner voor onze klant te zijn”, zegt commercieel directeur Erik Rieken van Zetacom.

Ook voor Samsung biedt het partnerschap nieuwe kansen. Hoogenboezem: “Door de kennis en ervaring van Zetacom in de zakelijke markt en in het bijzonder de zorg, waar zij heel groot zijn. Zeker daar zijn de ICT-uitdagingen ook groot en zijn goede oplossingen met de juiste implementatie cruciaal. Ook de beveiliging van persoonsgegevens is daar een belangrijk thema, waar we samen goede oplossingen voor kunnen realiseren.”

Eerste projecten lopen al

De eerste projecten waarbij Zetacom producten en diensten van Samsung als gecertificeerde partner benut, zijn al in gang gezet. Het gaat hierbij onder andere om projecten bij de Zorggroep Apeldoorn en de Bibliotheek Zoetermeer.

Terug naar nieuws overzicht
Security