Redactie - 12 juli 2018

Kaspersky biedt met SaaSForce uitgebreide dreigingsinformatie

Kaspersky biedt met SaaSForce uitgebreide dreigingsinformatie image

Kaspersky Lab Benelux lanceert een geheel nieuwe propositie waarbij klanten profiteren van de bescherming van het Kaspersky Private Security Netwerk zonder dat klantgegevens de Europese Unie verlaten. Kaspersky Lab heeft hiervoor de handen ineengeslagen met de gerenommeerde cloud services provider SaaSForce om via hun platform een database met uitgebreide dreigingsinformatie aan te bieden.

Met deze oplossing beweert Kaspersky Lab eeen wereldwijde cybersecuritysoftwareleverancier te zijn die real-time bescherming biedt binnen de EU zonder aanvullende kosten voor hosting op een onafhankelijk platform. Zo worden zowel privacy van klantgegevens en beveiligingsacties volledig gewaarborgd en gegarandeerd, zo meldt Kaspersky.

Kaspersky Lab Benelux opent zijn eerste Transparency Center in Zurich eind 2019. Het Russische bedrijf verhuist dan haar kernactiviteiten zoals verwerking van klantgegevens en software-assemblage naar Zwitserland. Doel van dit initiatief is klanten volledig inzage geven in Kaspersky’s activiteiten om de wereld digitaal veiliger te maken. Vertrouwen is cruciaal voor digitale veiligheid. Kaspersky Lab realiseert zich dat je voortdurend moet blijven investeren in vertrouwen. Dat doet het securitybedrijf nu ook in de Benelux met dit vandaag gelanceerde aanbod voor gratis hosting van Kaspersky Private Security Network op een onafhankelijk platform.

Real-time reputatiedatabase

De nieuwe Benelux-securitydienst doet volgens de leverancier een beroep op de real-time reputatiedatabase voor uitgebreide intelligente cyberdreigingsanalyses, snelle opsporing van cyberdreigingen en tools om onmiddellijk in te grijpen op beveiligingsincidenten. Via deze real-time reputatiedatabase worden zogeheten ‘false positives’ onmiddellijk herkend. Bedrijfsapplicaties blijven op deze manier voortdurend beschermd. Bedrijven profiteren zo van de expertise uit de wereldwijde reputatiedatabase van Kaspersky Lab om dagelijkse beveiligingsincidenten te minimaliseren zonder dat de organisatie zelf gegevens deelt met de cybersecuritysoftwareleverancier. De klant sluit een overeenkomst af met SaaSForce waarmee toegang tot gegevens door derden onmogelijk wordt.

Privacy is het uitgangspunt

“Privacy is het nieuwe groen. Zowel het waarborgen van de privacy van onze klanten als daar volledig transparant over zijn, zijn onze strategische uitgangpunten voor alles wat we doen en ontwikkelen. Uiteindelijk met het doel de wereld digitaal veiliger te maken. Klanten moeten er 100% van op aan kunnen dat hun gegevens optimaal beschermd en beveiligd worden. Daarom bieden wij nu als eerste en enige wereldwijde cybersecuritybedrijf een securitydienst aan die binnen de EU blijft, zonder dat de klant inboet op de kwaliteit van de security-oplossingen. Sterker nog, de Benelux is de eerste regio waar Kaspersky Lab deze dienst beschikbaar maakt voor haar klanten. Daar zijn we best trots op,” vertelt Harco Enting (foto), General Manager Kaspersky Lab Benelux.

“Sinds 2009 bieden wij Security-as-a-Service diensten waarmee we veel complexiteit wegnemen voor onze klanten. Voor een vaste prijs per maand afhankelijk van het aantal gebruikers, zijn bedrijven verzekerd van optimale bescherming. Nu bundelen Kaspersky Lab en SaaSForce hun krachten om gebruikers een in de EU gehoste database met uitgebreide dreigingsinformatie te bieden. Met Kaspersky Private Security Network bieden we alle voordelen van cloudgebaseerde security zonder concessies te doen aan privacy en in overeenstemming met wettelijke datavereisten. SaaSForce beheert en onderhoudt de Kaspersky securitydiensten en levert eerstelijns ondersteuning aan Benelux-partners. Dankzij Kaspersky Lab wordt deze dienst gratis aangeboden,” vult Yves Pauwels, General Manager van SaaSForce aan.

Kaspersky Lab stelt het Kaspersky Private Security Network (KPSN) gratis beschikbaar aan organisaties die Kaspersky-software beheren met het Kaspersky Security Center. Dit is alleen van toepassing voor zakelijke organisaties in België, Nederland en Luxemburg. Cloudservices dienstverlener SaaSForce faciliteert deze dienst door gegarandeerde hosting binnen de EU. Daarmee valt deze oplossing binnen de Europese wetgeving, aldus Kaspersky.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!