Redactie - 25 juli 2018

Toshiba lanceert 'pick-by-vision' op de slimme werkbril

Toshiba presenteert een nieuwe toepassing voor de dynaEdge DE-100 mini pc met AR100 Viewer slimme werkbril. Deze zogeheten xPick Windows oplossing is een orderverzamelsysteem waarmee logistieke medewerkers instructies op hun werkbril zien voor orderpicking, het sorteren van producten, voorraadbeheer tot en met het ontvangen of verwijderen van goederen. Deze nieuwste toepassing voor de Toshiba dynaEdge mini pc met slimme werkbril is de eerste ‘pick-by-vision’ oplossing in de markt gebaseerd op het Windows-IoT-platform.

Gebruikers in de logistieke sector krijgen via xPick instructies te zien op de de slimme werkbril. Daarmee houden ze hun handen vrij voor bijvoorbeeld het scannen van goederen, het (ver)pakken van producten of het toevoegen of wegnemen van goederen uit een magazijn of andere voorraadomgeving. Voor het verder vereenvoudigen van het werkproces kan xPick uitgebreid worden met modules voor barcodescanning, gewichtscontrole of om producten te lokaliseren.

Deze nieuwe mogelijkheden zijn een gevolg van de uitbreiding in de samenwerking tussen Toshiba en Ubimax, wereldwijd marktleider op het gebied van zakelijke wearables. Ubimax heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling van workflow-oplossingen voor uiteenlopende branches. xPick volgt in de voetsporen van xMake, xInspect en xAssist. Dit zijn allemaal Assisted Reality-workflow-modules voor de Toshiba dynaEdge die productiviteit van gebruikers verder vergroot.

"Sinds dit jaar staan slimme AR-oplossingen definitief op de kaart”, zegt Maki Yamashita, Senior Vice President PC & Solutions EMEA bij Toshiba Europe GmbH. “Zo blijkt uit ons recente onderzoek dat 77% van de Europese IT-beleidsmakers op zoek is naar innovaties waarmee productiviteit wordt vergroot en waarbij medewerkers hun handen vrij houden voor andere zaken dan een pc met toetsenbord. Met name in productie en logistieke omgevingen gaat de slimme werkbril met mini pc snel zijn weg vinden.”

"Klanten en partners hebben enthousiast gereageerd op de eerste reeks modules”, zegt Jan Junker, Chief Commercial Officer van Ubimax. "Met onze uitgebreide reeks smart glasses-oplossingen voor Windows voorzien we in een behoefte om werkprocessen verder te optimaliseren. xPick is een uniek en krachtig voorbeeld dat feilloos draait op het dynaEdge-platform van Toshiba.”

Beschikbaarheid

xPick is vanaf juli 2018 verkrijgbaar in heel Europa.

Ga voor meer informatie over dynaEdge naar www.toshiba.eu/dynaEdge .

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!