Bechtle koopt Franse Inmac Wstore

11-07-2018 | door: Witold Kepinski

Bechtle koopt Franse Inmac Wstore

De Duitse IT-reseller Bechtle AG maakt bekend dat het de intentie heeft om de Franse IT-provider Inmac Wstore SAS over te nemen. Er is inmiddels een overeenkomst ondertekend. Voordat de aandelenkoopovereenkomst uiteindelijk kan worden ondertekend, bepaalt de Franse wet dat de werknemersraad van Inmac Wstore eerst moet worden geraadpleegd. De overname is ook onderworpen aan de gebruikelijke Franse wettelijke goedkeuringen. De verkoop aan Bechtle zou, indien voltooid, de grootste overname in de geschiedenis van Bechtle zijn.

In 2017 realiseerde Inmac Wstore een omzet van ongeveer 420 miljoen euro terwijl er meer dan 400 mensen in dienst waren. Het bedrijf maakt sinds 2009 deel uit van de Amerikaanse Systemax Group en werd opgericht na de fusie van Inmac, opgericht in 1984, en Misco, opgericht in 1991. Het bedrijf verkoopt IT-producten op de Franse markt onder de namen Inmac Wstore en Misco.

E-commerce

"Als Europees bedrijf zouden we verder marktaandeel winnen met Inmac Wstore en een leidende positie innemen in een andere belangrijke markt", zegt Thomas Olemotz (foto), CEO van Bechtle AG. "Deze acquisitie zou een belangrijke stap zijn in de richting van het bereiken van onze Vision 2020 strategie, die niet alleen voorziet in een omzet van 5 miljard euro en 10.000 werknemers, maar Bechtle ook positioneert als de nummer 1 in de Europese IT-e-commerce."

Synergie

De overname van Inmac Wstore zou Bechtle in de top 5 van Franse IT-bedrijven duwen. Bechtle is sinds 2000 actief op de Franse markt met de merken Bechtle direct, Bechtle Comsoft en ARP. Frankrijk is na het Verenigd Koninkrijk en Duitsland de derde grootste IT-markt in Europa. "Inmac Wstore is onze eerste keuze om ons bedrijf in Europa verder te versterken. Het is een goed geleid bedrijf met een uitstekende reputatie in zijn branche. Het is opmerkelijk hoe vergelijkbaar onze bedrijfsculturen zijn, en dat is een ander belangrijk aspect dat ons in staat stelt om snel het beste uit onze synergieën te halen ", zegt Jürgen Schäfer, COO E-Commerce Bechtle AG.

Cloud

Net als bij de e-commerce-divisie van Bechtle maakt Inmac Wstore gebruik van de gecombineerde distributiekanalen van online winkels en consultatie door gekwalificeerd verkooppersoneel. Klanten van beide bedrijven zijn zowel ondernemingen als de publieke sector. Bechtle zou het assortiment van Inmac Wstore aanvullen, met name op het gebied van software (Bechtle Comsoft) en cloud computing (Bechtle Cloud Platform) en in de ondersteuning van internationale klanten (Bechtle International Business Unit en Global IT Alliance). De overname zou aanzienlijke synergieën creëren, met name door de combinatie van sterke logistiek en hogere inkoopvolumes.

Management

Jacques Théfo, President van Inmac Wstore, zegt over de overname: "Door lid te worden van de Bechtle Group zien we een uitstekende mogelijkheid voor ons bedrijf om onze klanten op de lange termijn te dienen als een sterke IT-partner met een uitgebreide portfolio. Ik ben vooral blij dat onze werknemers zullen profiteren van de stabiliteit en veiligheid van een grote werkgever - met een bedrijfscultuur en managementcultuur die ons goed uitkomt."

Zoals gebruikelijk bij Bechtle-overnames, blijft Inmac Wstore opereren in de bestaande structuur onder het gevestigde managementteam. Het hoofdkantoor van het bedrijf in Roissy-en-France, nabij Parijs, plus kantoren in Plessis en Angoulême worden ook worden overgenomen, wat een aanvulling is op de huidige locaties van Bechtle Group in Molsheim, in de buurt van Straatsburg (Bechtle direct), Parijs, Sophia Antipolis, Nantes, Lille en Lyon (Bechtle Comsoft) en Antony nabij Parijs.

Bechtle is ook in Nederland actief met ARP, Bechtle Direct, Comsoft en Buyitdirect.com.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht