Witold Kepinski - 12 juli 2018

Microsoft Intune biedt ondersteuning voor Android devices

Microsoft Intune biedt voortaan ondersteuning voor Android devices. Dit meldt Microsoft in een blog. "We zijn verheugd om ondersteuning aan te kondigen voor Android speciaal gebouwd apparaatbeheer. Dit scenario is gericht op taakgebaseerde gebruiksscenario's, zoals onbeheerde gastkioskervaringen, voorraadregistratie, mobiele ticketing, point-of-sale-apparaten, digital signage en andere gevallen waarin apparaten strak moeten worden beheerd en zwaar worden vergrendeld. Het Enterprise Mobility Management van Microsoft Intune biedt een veilige en betrouwbare beheerervaring voor deze apparaten", aldus Microsoft.

Microsoft meldt verder: "Apparaten die op deze manier worden beheerd, registreren zich in Intune met behulp van populaire nieuwe registratiemethoden, zoals het scannen van een QR-code of Android zero touch-inschrijving, zonder dat gebruikersaccountreferenties op het apparaat nodig zijn. IT-beheerders configureren deze apparaten die eigendom zijn van het bedrijf en worden gebruikt in vergrendelde omgevingen, waarbij alleen de app of apps worden toegelaten die nodig zijn om de taak te voltooien, terwijl wordt voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot instellingen, apps installeren of andere apparaatfuncties wijzigen die een betrouwbare werking kunnen verstoren .

Deze Android-ondernemingscapaciteit wordt ondersteund op een breed scala aan apparaten in het hele Android-ecosysteem en biedt klanten een grote flexibiliteit bij het kiezen van apparaten die het best geschikt zijn voor de taak die voorhanden is. Android-bedrijfsoplossingen zijn op standaarden gebaseerd, dus u kunt rekenen op consistentie en volledigheid van de ondersteuning voor een groot aantal apparaatfabrikanten.

IT-organisaties kunnen Intune gebruiken om het beheer op afstand te stroomlijnen om een ??consistente set apparaatinstellingen voor alle apparaatfabrikanten te bieden en gebruik te maken van de flexibiliteit en het bereik van de beheerde Google Play Store om apps te implementeren en configureren. Intune biedt betrouwbaar, krachtig apparaatbeheer, verhoogt de uptime voor toepassingen die uw bedrijf drijven en zorgt voor een hoge mate van gebruikerstevredenheid."

Lees meer hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!