Broadcom koopt CA Technologies voor bijna 19 miljard dollar

12-07-2018 | door: Witold Kepinski

Broadcom koopt CA Technologies voor bijna 19 miljard dollar

Hardeware leverancier Broadcom koopt CA Technologies voor 18,9 miljard dollar. Broadcom betaalt 44,50 dollar per aandeel voor CA Technologies als onderdeel van de deal. 

Het aandeel CA Technologies steeg met bijna 16 procent in de handel na sluitingstijd tot 43,10 dollar per aandeel na het gerucht van de Broadcom-acquisitie. Broadcom heeft een marktkapitalisatie van 108 miljard dollar terwijl CA Technologies een marktwaarde heeft van 15,6 miljard dollar.

Mainframe

Als een grote speler in mainframe- en bedrijfssoftware helpen CA's oplossingen organisaties van elke omvang met het ontwikkelen, beheren en beveiligen van complexe IT-omgevingen die de productiviteit verhogen en de concurrentiepositie verbeteren. CA maakt gebruik van zijn kennis en ontwikkelingsexpertise in alle Mainframe- en Enterprise Solutions-bedrijven, wat resulteert in cross-enterprise, multi-platformondersteuning voor klanten.

Enterprise

De meerderheid van de grootste klanten van CA doen zaken met CA in zowel de portfolio's van Mainframe en Enterprise Solutions. CA profiteert van voorspelbare en terugkerende inkomsten met een gemiddelde duur van boekingen van meer dan drie jaar. CA is actief in 40 landen en heeft momenteel meer dan 1.500 patenten wereldwijd, met meer dan 950 patenten in behandeling.

Hock Tan, President en ceo van Broadcom, zeg over de overname: "Deze transactie vormt een belangrijke bouwsteen als we een van 's werelds toonaangevende bedrijven in infrastructuurtechnologie creëren. Met zijn aanzienlijke installed base van klanten is CA uniek gepositioneerd over de groeiende en gefragmenteerde markt. infrastructuursoftwaremarkt, en de concessies voor mainframes en bedrijfssoftware zullen bijdragen aan onze portfolio van bedrijfskritische technologiebedrijven. We zijn van plan deze franchises verder te versterken om te voldoen aan de groeiende vraag naar infrastructuursoftwareoplossingen."

"We zijn verheugd dat we deze definitieve overeenkomst met Broadcom hebben bereikt", aldus Mike Gregoire, ceo van CA Technologies. "Deze combinatie brengt onze expertise op het gebied van software in lijn met het leiderschap van Broadcom in de halfgeleiderindustrie. "

Trump

Broadcom wilde eerder Qualcomm kopen voor 121 miljard dollar maar dat werd stopgezet door president Donald Trump in verband met de nationale veiligheid. Eerder voltooide Broadcom de acquisitie van Brocade Communications voor 5,9 miljard dollar om de positie van Broadcom op het gebied van data storage en netwerk toepassingen te vergroten.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software