Apple werkt MacBook Pro bij met snellere prestaties en nieuwe functies

13-07-2018 | door: Redactie

Apple werkt MacBook Pro bij met snellere prestaties en nieuwe functies

Apple heeft de MacBook Pro bijgewerkt met snellere prestaties en nieuwe professionele functies, waardoor dit de meest geavanceerde Mac-notebook aller tijden is. De nieuwe MacBook Pro-modellen met Touch Bar zijn voorzien van de 8e generatie Intel Core-processors, met 6-core op het 15-inch model voor tot 70 procent snellere prestaties en quad-core op het 13-inch model voor tot twee keer snellere prestaties - ideaal voor het manipuleren van grote gegevenssets, complexe simulaties uitvoeren, multi-track audioprojecten maken of geavanceerde beeldverwerking of filmbewerking uitvoeren. 

Aanvullende updates omvatten ondersteuning voor maximaal 32 GB geheugen, een True Tone-display en een verbeterd derde generatie toetsenbord voor stiller typen. En met zijn krachtige Radeon Pro-graphics, een groot Force Touch-trackpad, Touch Bar en Touch ID, dynamische stereoluidsprekers, een stil door Apple ontworpen koelsysteem en Thunderbolt 3 voor gegevensoverdracht, opladen en verbinden van maximaal twee 5K-schermen of vier externe GPU's.

"De nieuwste generatie MacBook Pro is de snelste en krachtigste notebook die we ooit hebben gemaakt", zegt Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. "Nu met 8-generatie 6-core processors, tot 32 GB systeemgeheugen, tot 4 TB aan supersnelle SSD-opslag, nieuwe True Tone-technologie in het Retina-display en Touch Bar, de Apple T2-chip voor verbeterde beveiliging en een derde een generatie stiller toetsenbord verpakt in zijn dunne en lichte aluminium ontwerp met een hele dag batterijduur, het is de beste notebook voor professionele gebruikers. "

De nieuwe MacBook Pro maakt ook deel uit van Apple's Back to School-promotie en is beschikbaar via de Apple Education Store voor studenten, hun ouders, docenten en personeel. De promotie omvat een paar in aanmerking komende Beats-koptelefoons met de aankoop van een in aanmerking komende Mac of iPad Pro voor de universiteit, evenals onderwijsprijzen op Mac, iPad Pro, AppleCare, geselecteerde accessoires en meer.

macOS Mojave Komt dit najaar
Dit najaar kan MacBook Pro worden bijgewerkt met macOS Mojave, de nieuwste versie van het desktopbesturingssysteem, met nieuwe functies die zijn geïnspireerd door professionals, maar voor iedereen zijn ontworpen. In macOS Mojave transformeert een nieuwe Dark-modus de desktop met een dramatische nieuwe look die de nadruk legt op gebruikerscontent. De nieuwe functie Stacks organiseert rommelige desktops door bestanden automatisch in keurige groepen te stapelen. Bekende iOS-apps, waaronder nieuws, aandelen, spraakmemo's en Home, zijn nu voor het eerst beschikbaar op de Mac. FaceTime voegt nu ondersteuning toe voor groepsgesprekken, en de Mac App Store krijgt een volledig herontwerp met rijke redactionele inhoud en de toevoeging van apps van ontwikkelaars, waaronder Microsoft en Adobe.

Beschikbaarheid
Beginnend met respectievelijk € 1.999 en € 2.799, zijn de bijgewerkte 13-inch MacBook Pro-modellen met Touch Bar en 15-inch MacBook Pro-modellen met Touch Bar vandaag beschikbaar via Apple.com en in geselecteerde Apple-winkels en door Apple geautoriseerde wederverkopers later deze week . Aanvullende technische specificaties, opties voor configuratie op bestelling en accessoires zijn online beschikbaar op www.apple.com/netherlands/mac .

Terug naar nieuws overzicht
Hardware