Microsoft Inspire 2018 eerste aankondigingen bekend

13-07-2018 | door: Witold Kepinski

Microsoft Inspire 2018 eerste aankondigingen bekend

Microsoft heeft vlak voor de Inspire 2018 partnerconferentie in Las Vegas enkele aankondigingen gedaan. Op de conferentie komen duizenden Microsoft Partners, waaronder honderden Nederlandse partners.

Nieuwe gratis versie van Microsoft Teams – Vanaf heden is de gratis versie van Microsoft Teams wereldwijd verkrijgbaar in 40 talen. De dienst bevat chat- en zoekfuncties, audio- en videogesprekfuncties en mogelijkheden tot real-time content creatie via Office Online met Word, Excel, Power Point en OneNote.

Nieuwe aankondigingen op het gebied van Azure SQL Warehouse - Instant Data Movement is een geoptimaliseerde functie die direct integreert in SQL Server Engine, een data warehouse in de cloud. Azure SQL Database Managed Instance is nu algemeen beschikbaar.

Intelligente events-opties in Microsoft 365 – In Microsoft 365 wordt het mogelijk om live en on-demand events te creëren, met high-definition (HD) video, interactieve discussies, en diensten die draaien op AI om de ervaring verder te verbeteren.

Whiteboard is nu algemeen beschikbaar - De nieuwe Whiteboard app is algemeen beschikbaar voor Windows 10. Daarnaast is het als preview beschikbaar op het web en komt het binnenkort naar iOS. Met de app kunnen gebruikers samen ideeën vormen en afstemmen, en kunnen ze zowel op locatie als op afstand met elkaar werken met verschillende apparaten.

Nieuwe analytics om betere samenwerkingsgewoonten te vormen – Microsoft is bezig met de uitrol van een nieuwe Workplace Analytics oplossing in preview dat samenwerkingsinzichten gebruikt van de Microsoft Graph, zodat gebruikers efficiënter kunnen vergaderen, tijd kunnen vrijmaken om geconcentreerd te werken, en beter rekening kunnen houden met elkaars werk-privébalans.

Uitbreiding van het Azure Data Box aanbod –  beschikbaarheid van de Azure Data Box preview uit naar nieuwe regio’s, waaronder in Europa

Betere verbinding tussen partners en klanten – We introduceren nieuwe programma’s en middelen om onze partners en klanten beter met elkaar te verbinden. Het gaat daarbij om nieuwe go-to-market voordelen, verbeteringen aan Marketplace & AppSource, een elite Azure Expert MSP-programma waarmee klanten gekoppeld worden aan de best mogelijke partner om hun infrastructuur en cloud workloads te managen, twee nieuwe Cloud Practice Playbooks en vier nieuwe Digital Transformation eBooks, en andere geavanceerde specialisaties.

Lees meer op de Microsoft Inspire Microsite

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software