Komprise blijft maar groeien

14-07-2018 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Komprise blijft maar groeien

We hebben er al eerder over gecommuniceerd: Komprise is een start-up uit Campbell in Californië. De missie: help bedrijven bij het optimaliseren van hun storage en mede daardoor het optimaliseren van de daaraan verbonden kosten.

Het driehoofdige management, dat al twee keer eerder succesvol was met een start-up, heeft ook nu weer de juiste aanpak gevonden. COO Krishna Subramanian (foto), CEO Kumar Goswami en CTO Michael Peercy hebben met Komprise een datamanagementoplossing in de makt gezet die tegen elke cloud omgeving en storage infrastructuur kan praten. Een succesvol concept, want alleen al in Q1 van dit jaar realiseerde men een omzetgroei van 700% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Deze Komprise oplossing is succesvol nu de groei van ongestructureerde data steeds groter wordt, terwijl de opslag van koude data juist veel langzamer groeit. Het beheren van ongestructureerde data is dus de grootste opdracht van de moderne CTO. Komprise richt zich op dat segment.

De concurrentie van Komprise optimaliseert dataopslag via hun eigen infrastructuur met eigen dataformaten en protocollen. Daardoor ontstaan silo’s als meerdere infrastructuren naast elkaar gebruikt worden. Tussen de silo’s is amper uitwisseling van data mogelijk. Komprise komt nu met een alles omvattende laag die de verschillende silo’s consolideert. De belangrijkste klanten zitten in de segmenten: enterprise, financiële en bancaire instellingen, genomics, gezondheidszorg en universiteiten. Op dit moment is IBM een heel belangrijke reseller/partner.

Voor EMEA heeft Komprise recent bekend gemaakt dat Andy Hill, de voormalig VP Sales voor EMEA bij Nexsan, benoemd is als EMEA VP sales, met als opdracht Komprise ook in onze regio verder vooruit te brengen.

Door: Hans Steeman.

Terug naar nieuws overzicht