Google Brain nu ook in Amsterdam

Google Brain nu ook in Amsterdam

13-07-2018 | door: Witold Kepinski

Google Brain nu ook in Amsterdam

De Google Brain divisie is uitgebreid naar Amsterdam om daar kunstmatige intelligentie (AI) onderzoek uit te breiden. Er wordt daarbij een data scientist gezocht. Google Brain-onderzoeker Nal Kalchbrenner meldt op Twitter: "Spannend nieuws: Google Brain breidt uit naar Amsterdam." 

Google Brain is in 2010 opgericht door Google Fellow Jeff Dean en Stanford Professor Andrew Ng, die nu werkt voor de Chinese techgigant Baidu. Google Btain wil machines intelligent maken en het leven van mensen verbeteren, zo luidt de missie.

Het onderzoek van het Google Brain-team richt zich op methoden waarmee meerdere lagen rijke, niet-lineaire feature-extractors kunnen worden geleerd en die kunnen worden geschaald naar grote hoeveelheden gegevens. Veel van Google's werk wordt het best begrepen als onderdeel van het 'deep learning'-subveld van machine learning, maar het bedirjf is geïnteresseerd in methoden - zoals evolutionair computergebruik, nieuwheidsonderzoek of versterkingsleren - die de mogelijkheden van machine-intelligentie vergroten.

Onderzoekers van het Google Brain-team hebben de vrijheid om hun onderzoeksagenda in te stellen en zich zo veel of zo weinig mogelijk in te laten met bestaande producten door te kiezen voor meer fundamenteel, methodologisch onderzoek of meer toegepast onderzoek als nodig om de meest overtuigende resultaten te produceren, aldus Google.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht