Witold Kepinski - 13 juli 2018

Netskope koopt Sift Security

Netskope koopt Sift Security image

Netskope, speler in cloudbeveiliging, heeft bekendgemaakt dat het Sift Security heeft overgenomen, een aanbieder op het gebied van cloud infrastructuur beveiliging van de volgende generatie. De overname zal Cloud Hunter, Sift's bekroonde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) inbreukdetectie-, correlatie-, visualisatie- en responsengine brengen in de Netskope Security Cloud.

Sift Security CEO Neil King zal ook onderdeel worden van Netskope om productstrategie en -management voor Netskope voor IaaS te leiden, waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform en andere services die worden gebruikt in de hedendaagse ondernemingen.

Sinds de oprichting richt Netskope zich op het aanpakken van de massale verschuiving die onderweg door het bedrijfsnetwerk plaatsvindt, aangezien kritieke gegevens zich nu meestal bevinden in SaaS- en IaaS-services buiten de omtrek van het bedrijf. Deze verschuiving wordt nog verergerd door een personeelsbestand dat steeds mobieler wordt en bedrijven die worden aangetrokken door de kostenbesparingen en wendbaarheid in verband met cloudservices. Als reactie op deze transformatie vernieuwen bedrijven netwerkarchitecturen en gaan ze weg van het oude model van routering van al het verkeer door een datacenter van bedrijven, waardoor een beveiligingsstack wordt opgewaardeerd die nooit is ontworpen om deze verschuiving in de eerste plaats op te vangen.

De integratie van Cloud Hunter in de "one cloud" -architectuur van de Netskope Security Cloud biedt een antwoord op deze verschuiving door klanten de meest uitgebreide en gedifferentieerde beveiligingswolk op de markt te bieden, allemaal geleverd vanuit één cloud en in één interface. Klanten zullen blijven profiteren van geavanceerde DLP, bescherming tegen bedreigingen, configuratie en houdingsbeheer, mogelijk gemaakt door gepatenteerde technologie die wordt vertrouwd door een kwart van de Fortune 100 en toonaangevende financiële, verzekerings-, gezondheidszorg-, farmaceutische, detailhandel-, energie- en technologiebedrijven.

"Neil en het team van Sift hebben een prijswinnende, best-of-breed-oplossing gebouwd voor bedrijven die moeite hebben om te voldoen aan de beveiligings- en compliancevereisten terwijl ze workloads naar de public cloud verplaatsen, en ik verwelkom ze allemaal bij Netskope om door te gaan volgend hoofdstuk met ons, "zei Sanjay Beri , oprichter en CEO van Netskope. "De markt eist een nieuwe benadering van de huidige uitdagende beveiligingsproblemen en de integratie van Cloud Hunter in onze 'one cloud'-architectuur zal onze reis naar Netskope het volgende grote onafhankelijke, iconische beveiligingsbedrijf versnellen."

De Netskope Security Cloud is de enige oplossing op de markt die volledige zichtbaarheid en controle, best-of-breed DLP en bekroonde malware, ransomware en bescherming tegen dreigingen biedt voor SaaS, IaaS en het web vanuit één cloudarchitectuur. Binnen de IaaS-component maakt Netskope al gebruik van een veelheid aan gegevensbronnen om klanten bekroonde geavanceerde DLP, bedreigingsbescherming, doorlopende configuratie en postuurbeheer te leveren, en nu overtreedt IaaS-correlatie en -visualisatie.

"Vier jaar geleden wilden we een beveiligingsoplossing bouwen die in infrastructuur-als-een-service-omgevingen zoals AWS, Azure en Google Cloud Platform kon detecteren, correleren, visualiseren en automatisch reageren op bedreigingen," zei King. "We zijn verheugd om die mogelijkheden te combineren met de toonaangevende Netskope Security Cloud. Sanjay en het team hebben een ongeëvenaarde visie voor de toekomst van de beveiligingsmarkt en we zouden niet gelukkiger kunnen zijn om samen te werken met Netskope als onderdeel van het volgende hoofdstuk van Sift. "

De overname is in juni afgesloten en de voorwaarden worden niet bekendgemaakt.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!