Apple Siri en AI teams worden geleid door John Giannandrea

13-07-2018 | door: Witold Kepinski

Apple Siri en AI teams worden geleid door John Giannandrea

Apple Siri en AI teams worden nu voortaan geleid door John Giannandrea, een voormalg AI-topman bij Google. Apple trok hem in april 2018 aan om van Siri een slimmere assistent te maken zo meldt TechCrunch.

Giannandrea leidt nu de Apple machine learning divisie, het Siri-team en het team dat werkt aan Core ML, een applicatie-programmeerinterface die is ontworpen om AI-apps van derden te laten werken op de iOS-mobiel platform van het bedrijf.

De Apple Siri en Core ML teams behouden hun bestaande structuren en vallen nu onder Giannandrea in plaats van Craig Federighi, de softwarebestuurder van Apple.

Apple doet dit allemaal om een inhaalslag te doen in het veld waar Google, Facebook en Microsoft voorop lopen op gebieden zoals computervisie en verwerking van natuurlijke taal. Deze subsets van AI zijn vooral belangrijk omdat ze nodig zijn om belangrijke functies in Siri en andere toepassingen van de volgende generatie die zijn gebaseerd op stem- en objectclassificatie, van stroom te voorzien, aldus siliconangle.com.

Giannandrea was tijdens zijn achtjarige periode bij Google verantwoordelijk voor de ontwikkeling van AI. Zo hebben we bijvoorbeeld directe antwoorden op zoektermen als 'hoe oud is Jeremy Clarkson?' en AI-integratie in toepassingen als Gmail en Google Assistant aan de Schot te danken.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software