Intel koopt chip-maker eASIC

13-07-2018 | door: Redactie

Intel koopt chip-maker eASIC

Intel is van plan zijn portfolio uit te breiden met gestructureerde ASIC's, die goed geschikt zijn voor krachtige en energiebeperkte applicaties. Intel koopt daarom chip-maker EASIC. Daniel (Dan) McNamara (foto), corporate vice president en general manager van de Programmable Solutions Group bij Intel Corporation, meldt: 

"Intel concurreert om te winnen in de grootste ooit adresseerbare markt voor silicium, die wordt aangedreven door de explosie van gegevens en de noodzaak om deze te verwerken, analyseren, opslaan en delen. Deze dynamiek stimuleert de vraag naar allerlei soorten computeroplossingen. Natuurlijk staat Intel bekend om CPU's van wereldklasse, maar vandaag bieden we een breder scala aan maatwerkoplossingen om klanten te helpen allerlei soorten werklasten aan te pakken - in de cloud, via het netwerk en aan de rand. In de afgelopen jaren heeft Intel haar producten uitgebreid en doorbraken geïntroduceerd in geheugen, modems, speciaal gebouwde ASIC's, vision processing units en field programmable gate arrays (FPGA's).

FPGA's ervaren een groeiende acceptatie vanwege hun veelzijdigheid en real-time prestaties. Deze apparaten kunnen op elk moment worden geprogrammeerd - zelfs nadat apparatuur naar klanten is verzonden. FPGA's bevatten een mix van logica, geheugen en digitale signaalverwerkingsblokken die elke gewenste functie kunnen uitvoeren met extreem hoge doorvoer en zeer lage latentie. Dit maakt FPGA's ideaal voor veel kritische cloud- en edge-applicaties, en Intel's Programmable Solutions Group-omzet is met dubbele cijfers gegroeid, omdat klanten FPGA's gebruiken om kunstmatige intelligentie te versnellen, naast andere toepassingen.

Klanten die ontwerpen voor high-performance, power-constrained applicaties in marktsegmenten zoals wireless, netwerken en het internet of things (IoT) beginnen soms met implementaties met FPGA's voor snelle time-to-market en flexibiliteit. Vervolgens migreren ze naar apparaten met de naam gestructureerde ASIC's, die kunnen worden gebruikt om de prestaties en energie-efficiëntie te optimaliseren. Een gestructureerde ASIC is een intermediaire technologie tussen FPGA's en ASIC's. Het biedt prestaties en stroomefficiëntie die dichter bij een standaard-cel-ASIC liggen, maar met de snellere ontwerptijd en een fractie van de niet-terugkerende engineeringkosten in verband met ASIC's.

Vandaag ben ik verheugd om aan te kondigen dat Intel van plan is om zijn programmeerbare oplossingenportfolio uit te breiden met gestructureerde ASIC's door eASIC over te nemen , een toonaangevende gestructureerde ASIC-aanbieder met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië. eASIC heeft een bewezen 19-jarig succesrecord, leidende producten en een team van wereldklasse, dat zal toetreden tot Intel's Programmable Solutions Group. De toevoeging van eASIC helpt ons te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten op het gebied van time-to-market, functies, prestaties, kosten, stroom en productlevenscycli.

Deze combinatie combineert de beste technologieën van beide bedrijven om klanten meer keuze, snellere time-to-market en lagere ontwikkelingskosten te bieden. In het bijzonder zal het hebben van een gestructureerd ASIC-aanbod ons helpen om krachtigere en energiebeperkte applicaties aan te pakken waarvan we zien dat veel van onze klanten worden uitgedaagd in marktsegmenten zoals 4G en 5G draadloze netwerken en IoT. We kunnen ook zorgen voor een goedkoop, geautomatiseerd conversieproces van FPGA's (inclusief concurrerende FPGA's) naar gestructureerde ASIC's.

Op langere termijn zien we een mogelijkheid om een ??nieuwe klasse programmeerbare chips te ontwerpen die gebruik maken van de Embedded Multi-Die Interconnect Bridge (EMIB) -technologie van Intel om Intel FPGA's te combineren met gestructureerde ASIC's in een systeem in pakketoplossing. Samen met partners en klanten verwachten Intel en eASIC toonaangevende oplossingen te bieden.

We verwachten de overname in het derde kwartaal van 2018 te voltooien nadat aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden is voldaan. We kijken ernaar uit om de huidige klanten van eASIC te bedienen en om klanten van Intel een nieuwe oplossing te bieden voor het ontsluiten van de kracht van data."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware