Microsoft biedt abonnementsmodellen voor SQL en Windows Server

13-07-2018 | door: Witold Kepinski

Microsoft biedt abonnementsmodellen voor SQL en Windows Server

Microsoft introduceert een nieuwe Azure-gebonden aanbieding voor de aanschaf van Windows Server en SQL Server. Windows Server en SQL Server zijn nu beschikbaar in het abonnementsmodel via het Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) programma. De dienst is gekoppeld aan de Azure Reserved Instances (RI), waar Azure-servers worden gekocht of gereserveerd vooraf voor een of drie jaar.

Door Azure RI en serverabonnementen toe te voegen aan zijn CSP-programma, is Microsoft beter in staat haar partners te helpen om tegemoet te komen aan de snelgroeiende vraag van klanten naar kosteneffectievere oplossingen om zeer voorspelbare, aanhoudende cloudworkloads te ondersteunen. Het CSP-programma stelt partners in staat om Azure RI- en serverabonnementen namens commerciële klanten te verwerven, ter beschikking te stellen en te beheren via Microsoft Partner Center en Azure Portal.

Azure Virtual Machines bieden volgens Microsoft klanten de flexibiliteit van virtualisatie voor een breed scala aan computeroplossingen, waaronder ontwikkeling en testen, draaiende applicaties en uitbreiding van het datacenter.

Met gereserveerde VM-instanties in CSP kunnen commerciële klanten nu tot 72% besparen op de Azure VM-prijzen, eenvoudigweg door de virtuele machine gedurende één of drie jaar te kopen - of te "reserveren". Windows Server-klanten met Azure Hybrid Benefit, meegeleverd met Software Assurance, kunnen tot 80% besparen ten opzichte van pay-as-you-go-prijzen.

Lees meer op deze link.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud