Redactie - 13 juli 2018

NETGEAR unmanaged switch met flexibele opties voor PoE

NETGEAR unmanaged switch met flexibele opties voor PoE image

NETGEAR lanceert nieuwe 16-port and 8-port Gigabit Ethernet Unmanaged Switches, voor het eerst uitgerust met geïntegreerde Power over Ethernet (PoE) technologie. Bedrijven of zelfs thuiskantoren die behoefte hebben aan boplossingen met een redelijk PoE-vermogen kunnen makkelijker PoE+-apparaten verbinden aan één enkele switch. Dat scheelt energie, ruimte en kosten aldus NETGEAR.

Voor kleine bedrijven en een groeiend aantal smart homes is het steeds gebruikelijker het netwerk te belasten met VoIP-telefoons, IP-beveiligingscameras, video-over-IP endpoints, sensoren, LED-verlichting, beveiligde deursloten, en andere IoT-apparaten. Dat vraagt om netwerkswitches die PoE ondersteunen: zo kan de beheerder apparaten met één draad voor energie en verbinding op het netwerk aansluiten. Wave 2 802.11ac draadloze access points en pan-tilt-zoom HD-beveiligingscameras met functionaliteiten als nachtvisie en ingebouwde bewegingstracking vragen ook om meer PoE+-power, wat voor grotere belasting op PoE-switches zorgt.

Met deze nieuwe toevoegingen aan de onbeheerde switch-lijn van NETGEAR kan de beheerder PoE+-poorten in elke omgeving installeren, en precies waar hij of zij ze nodig hebt. Ze zijn voolgens NETGEAR geruisloos en klein van formaat, wat er – gecombineerd met de rack-mount- en ophangaccessoires – voor zorgt dat de switch in kleine kastjes kan worden geplaatst, maar ook in een 19-inch-rack, aan de muur, of op een bureau.

Maar het meest unieke aan deze vier plug-and-play-switches is de ingebouwde intuïtieve power selector en ondersteuning voor optionele uitwisselbare externe energiebronnen zo meldt NETGEAR. Daarmee kan de beheerder de PoE-capaciteit eenvoudig vergroten op ieder moment, zodat apparaten beschikken over de kracht die ze nodig hebben. Met deze voor een onbeheerde switch unieke functionaliteit kunt u beginnen met een lagere PoE-capaciteit en deze op ieder moment verder uitbreiden, zodat hij meegroeit met uw zakelijke behoeften.

Als een gebruiker in de toekomst meer apparaten krijgt, kan de beheerder upgraden door de externe energiebron om te wisselen. Wie er nu al behoefte aan heeft, kan direct kiezen voor de meest krachtige optie.

NETGEAR heeft de switches zo ontworpen dat ze zijn aan te passen wanneer behoeften veranderen:

8-Port PoE/PoE+ Gigabit Ethernet Unmanaged Switch met 60W PoE budget (GS108LP)
8-Port PoE/PoE+ Gigabit Ethernet Unmanaged Switch met 123W PoE budget (GS108PP)
16-Port PoE/PoE+ Gigabit Ethernet Unmanaged Switch met 76W PoE budget (GS116LP)
16-Port PoE/PoE+ Gigabit Ethernet Unmanaged Switch met 183W PoE budget (GS116PP)
GS116LP 16-port Unmanaged Switch met 76W is perfect voor ondersteuning van tot zestien apparaten die weinig energie vragen, zoals VoIP-telefoons. De GS116PP Unmanaged Switch met 183W PoE-capaciteit kan dan weer acht krachtige devices aan, zoals access points, en zes VoIP-telefoons. Extra optionele energie (60W, 83W of 123W aan PoE-kracht met de GS108LP/GS108PP, of 76W, 115W, of 183W met de GS116LP/GS116PP) is los verkrijgbaar.

“Deze flexibele, goedkope switchingoplossingen ondersteunen groeiende bedrijven zonder dat er een grote investering benodigd is. Andere oplossingen op de markt vragen daar wel om wanneer de PoE-capaciteit vergroot moet worden. Bovendien moet er dan vaak ook een volledige nieuwe switch worden gekocht”, zegt Richard Jonker, vice president product line management voor MKB-producten bij NETGEAR. “De scherpe focus van NETGEAR op innovatie en voortdurende verbetering is de reden dat we marktleider blijven op het gebied van switching-producten voor het MKB.

Belangrijkste functionaliteiten voordelen van kiezen voor de nieuwe NETGEAR unmanaged switch met PoE/PoE+:

8 of 16 PoE/PoE+ Gigabit Ethernet Poorten bieden tot 30W per poort voor elk apparaat dat stroom vraagt 60W (GS108LP) of 123W (GS108LP) verdeeld over 8 ports 76W (GS116LP) of 183W (GS116PP) verdeeld over 16 ports
Flexibele PoE-capaciteit voor GS108LP/PP (60W, 83W, 123W), wat het makkelijk maakt om deze te vergroten met uitwisselbare stroomtoevoer
Flexibele PoE-capaciteit voor GS116LP/PP (76W, 115W, 183W) is eenvoudig te vergroten of verkleinen dankzij uitwisselbare externe stroomtoevoer
Flexibele montage-opties (rack, muur of op bureau) passen bij iedere behoefte en installatie in elk soort omgeving
8 Gbps (modellen met 8 poorten) of 16 Gbps (modellen met 16 poorten) non-blocking switching-architectuur biedt maximale doorvoer via kabel, zonder dichtslipping
Klein en stevig formaat zonder ventilatoren is zeer geschikt voor gebruik in lawaaiierige omgevingen, zoals een open kantoor, thuiskantoor of bij een entertainment-center
Plug-and-play, automatische verbinding met router of modem voorkomt dat er een IT-expert naar een ingewikkelde gebruikershandleiding moet kijken
Een LED-activiteitsindicator op elke poort maakt dat netwerkstatus eenvoudig te zien is. Door Energy Efficient Ethernet is maximale energiebesparing mogelijk.
Auto-negotiation tussen switch en devices zorgt ervoor dat ze automatisch verbinden op de hoogst mogelijke snelheid.
Bij de nieuwe NETGEAR Unmanaged Switches krijgt u ProSAFE® Lifetime Hardware-garantie, en Lifetime Next Business Day shipping voor vervangende onderdelen en Lifetime technische ondersteuning.

Beschikbaarheid
De nieuwe NETGEAR PoE/PoE+ Gigabit Ethernet Unmanaged zijn vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!